Scan perut dan loya2 muntah

Sy nak tnya, kalau scan ne seawal brapa week ya? Scan tu free ka? Dan normal ka kalau mengikut kiraan sy da masuk 6week tp still xda loya2 muntah.. Sy xda pngalaman.. terima kasih yg sudi menjawab

2 Các câu trả lời

Kalau scan dkt klinik gov (free). Mcm saya 1st time buat scan utk pengesahan kehamilan (5 weeks / 5 days). TAPI masa tu just nampak kantung. Doktor ckp normal sbb usia masih baru. So 2nd time repeat scan slps 2minggu pada usia kandungan (7 weeks / 5 days). Alhamdulillah..... Dah nampak janin + heartbeat. Scan kali-2 buat melalui vagina sbb dekat perut tak jelas. So details masa 2nd scan tu saya bwk ke klinik gov utk bukak buku pink. Cas masa saya scan tu RM60/per scan sbb saya buat pengesahan kehamilan dkt klinik swasta.

3y trước

Oo mcm tu.. ok terima kasih share pengalaman.. semoga sis n baby d beri kesihatan sllu.. aamiin 🤲🏻

Actually, saya pon takda apa2 morning sickness atau masalah makan / minum then muntah dari start tahu pregnant sampai skrg. Alhamdulillah, dah (11 weeks). TAPI perkara normal sbb badan / hormon badan kita berbeza. Takda apa yg awak perlu risau sgt & kebanyakkan ibu yg pregnant, kalau boleh nak avoid morning sickness & muntah semua 😬

3y trước

Ya btl.. bersyukur sgt kalau ianya normal.. sbb blm jmpa doc lg bru test upt saja.. esok try lg kali kedua bru jmpa doc.. cuma tkt saja kalau morning sickness tu pntg mesti ada 😅