Bisul di ketiak.. 16 weeks pregnant

Hai mommies, sya ada bisul di ketiak xda mata.. dh g klinik, dr bagi ubat sapu, antibiotik dgan tahan sakit.. sya was2 nk makan ka tak antibiotik dgn tahan sakit tu.. tpi saya dh bgitau dh dr tu yg sya pregnant.. nak tnya sesiapa yg ada pengalaman mcm ni jgak.. mommies makan smpai hbis x ubat2 tu? Atau guna ubat sapu ja

4 Các câu trả lời

antibiotik usually xde masalah. Cume kene perhatikan adalah awk ada alahan dgn antibiotik tu. Mcm saya sblm ni ada try antibiotik, naik lah merah2 satu badan and gatal2. So Dr akan suggest antibiotik yg lain. Saya pernah tau ada benda mcm bisul ni tapi bukan sbb dia x keras. Memang xde mata, picit2 pun x mau keluar. Sekali tu saya ada sapu minyak dri produk ni https://instagram.com/drsallehakhalid?igshid=YmMyMTA2M2Y= minyak dd x silap nama dia. Terus keluar nanah tu dan x dtg balik sehingga sekarang dh setahun alhamdulillah. Awk try ya. 1 botl rm70 tapi blh tahan lama klu awk nk rawat utk bisul tu.

klu mkn antibiotik tak ap je sis .mcm kne kne kotor jgk kne mkn antibiotik jgk biasa doctor akn bgi khas untuk owg preg klu dia tahu🥰

2y trước

sbb sye pub mkn antibotik kne kncinh kotor skrng doctor kata x pe sye setiap kli ambl ubt selalu tnye kli ke dua ubt ni boleh mkn x owg preg

Saya pernah naik bengkak kelenjar di ketiak sakit sangat. Biar lama2 hilang

Kenapa ada rasa was was tu? Bisul tu sakit ke? Sapu jela cream tu dulu.