Pregnant usia 31

Ada ka dkt sini yg umur dah 31 bru pregnant anak pertama? Bole share ckit dr segi alahan ka, masalah ka.. sepanjang tempoh pregnancy.. nak tahu jg ne sbb doc bilg risiko cuma 1.. is lanjut usia bru pregnant

1 Trả lời

Saya skrg pon 1st pregnancy. Umur 32 tahun. Alhamdulillah, since saya tahu saya pregnant, sampai la skrg (14 weeks / 2 days), saya takda apa-apa morning sickness atau muntah2 bila saya makan atau minum. Just badan jd cepat letih walaupon sebenarnya rutin kerja saya sama ja mcm sblm pregnant 😅 Mudah rasa tak cukop nafas terutamanya waktu pakai mask sedangkan sblm ni ok je pakai mask. TAPI perkara normal lah tu sbb setiap dari kita, perubahan hormon tak sama 😬 In Sha Allah... Jaga pemakanan harian, limitkan aktiviti harian berdasarkan kemampuan diri & makan vitamin / supplement dari doktor spt yg di sarankan. Rutin pemeriksaan ibu & baby pon follow up ja, mcm mana yg doktor tetapkan. Mudah2an perjuangan kita & malaikat kecil dlm rahim kita dipermudahkan Allah s.w.t 🤲🏻

3y trước

Aamiin ya rabb.. wahh dah 14w.. sy bru nak masuk 10w.. alhamdulillah smpai saat ne pn blm ada morning sickness. Sakit kepala dan lemas saja kuat tidur.. tnda2 awl pn just cramp perut, senggugut.. hrp berpanjangan la tanpa loya2 muntah tu.. sbb bukan mudah kn selera mkn pn akn hilg.. hrp baby xmeragam la bila kta sebut xda morning sickness ne.. sbb ada jg yg d pertengahan bru start.. hrp d jauhkn.. apapun jaga diri ya sis jaga pemakanan jg semoga baik2 saja 🥰