mengiring kiri

hi mommies ble tak tdur mengiring kanan? sbb kalau tdur mengiring kiri saya selalu mimpi buruk sampai mengigau?? please anyone mommies yg ada pengalaman?? tiap kali mimpi buruk jantung laju sangat 😭

5 Các câu trả lời

sy tidur mengiring kanan byk dan separuh melentang sebab bila mengiring ke kiri mmg xselesa sesak nafas . nurse pun ade bgtau blh je nk tdo mcm mana asalkan xsesak nafas dan baby gerak je

sama ngan saya kalau ke kiri sesak nafas . tak ada apa sis kalau kiri ke kanan sbb nurse pun ada cakap x kesah nak baring kanan kiri janji kita selesa

Dr mmg sarankan tidur mengiring ke kiri or ke kanan ikut keselesaan, asalkan jangan terlentang tak selamat utk 3rd trimester.

Sblum tido jgn lupa amik wuduk, baca doa tido, 3qul dan doa pendinding.. Nk mengiring kanan bole je cuma xbrpa sesuai..

2y trước

Ya, ikut sunnah Nabi sblm tidur... saya pun pernah mimpi mcm2 sbb penat smpai lupa ikut sunnah tidur. Siap mimpi tanda2 sihir. Siap tanya ustaz. lps tu baru sy teringat sy dh lama tak buat sunnah sblm tidur sbb penat n selalu balik malam. sunnah: Wudhuk, tepuk2 tilam, bantal selimut tu sambil baca surah al ikhlas, surah al falaq dan surah annas. Baca ayatul kursi sapu seluruh badan yg tercapai, mengiring ke kanan. lps amalkan balik sunnah, tak de dah mimpi2 tu. mengiring ke kanan mmg sunnah. cuma bnyk baca tentang kehamilan, mengiring ke kiri plg sesuai untuk aliran drh lancar. Sy mmg plg selesa tidur mengiring kiri semasa hamil.

boleh je sis