Sembelit

hi mommies... ada x yang kena sembelit masa preggy.. sy 16 weeks.. sekrg membuang 2 hari sekali je.. susah sgt nak membuang.. help.. any tips??

25 Các câu trả lời

Aduduuu.. Pedih tu. Mgkin blh cuba ni, https://my.theasianparent.com/merawat-sembelit-di-rumah/

5y trước

dah cuba. sis.. sy mkn pisang hri2 huhuhh try betik pulak hri ni😌😌

Same lah mase pregnant tahun lepas tp kena banyak mkn sayur ,mkn pisang bru ok 😂

Byk kan amik buah momy, tp seeloknya pisang la... Mnum air kosong byk ye

Saya dulu mcmtu juga sis.. Kenanbyk minum air putih, bykkn makan sayur juga...

Makan pisang . Banyakkan minum air kosong .

Try makan kurma. Saya makan kurma dah tak sembelit😊

Banyakkan minum air masak & buah²an sis

makan sayuran dan buahan.mnum byk air..

pernah...sangat sensara sakitnya tu

Makan prune..sy ok dgn prune..