Tips atasi sembelit Masa preggy

Tips atasi sembelit Masa preggy please. .punya seksa nak membuang

17 Các câu trả lời

Sama la. Masa tri2, selalu sembelit, dekat 30 minit dalam toilet. Sebab malas minum air masak. haha. Sekarang Alhamdulillah. Bangun pagi je minum, pastu mkan kurma, makan buah pear, makan buah je banyak2, inshaaAllah sembelit xda dah

makan jambu batu sis. sy jenis yg jarang mbuang. sminggu sekali pun belum tentu akan buang. tp sejak selalu makan jambu batu paling lama pun 2 hari sekali sy akan buang

4y trước

owhh mcm tu ehh?😅 sis try makan betik atau pisang. sbb itu pun pelawas jugak tu

Sy mkn blimbing asam tu.. lawas membuang tp ttp ada darah.. jd utk x pedih d dubur sy letak cecair mndian dkat lubang dubur.. bru kurang pedih

masa trim1 slalu sembelit.. mnm air masak dh, buah hri2 makan, tp sembelit jgk sampai bdarah bila buang air bsar... masuk trim2 baru ok..

air kosong n buah.. especially oren dan epal..pair hijau pn ok..air must at least 2l per day

Banyakkan minum air kosong. Sbb kita makan iberet iron mmg akan bagi taik keras

banyak minum air suam...cr ubat lactulose kat farmasi..insyaAllah

Minom air kosong bnyk tu membntu sbb klau mkn ubt mmg sush nk mmbuang

Sy mkn pisang. sesuai utk Sy. sehari sebiji. esok tu mmbuang

minum air kosong n makan buah2an...sy makan jambu batu..