UTP TIDAK TETAP

hi mommies. ada tak yg pernah jadi yg sama macam saya, upt kadang positif kadang negatif selama hampir 2 minggu missed period ? sy ada pergi klinik utk scan, tapi doc belum nampak apa2 lagi, tapi simptom pregnancy semua sy alami. sebenarnya sy pregnant ke tak ye ? 🥺

6 Các câu trả lời

Klau sy sis, pnh gugur mse first baby. Baru 5w. Sy tst upt naik double line, terus g klinik scan. Tp dr ckp kandung luar rahim. Refer spital. G spital buat tvs smua, Pastu balik spital terus bleeding teruk. Skg prggy lagi skli, sy test upt naik double line, sy tunggu lewat period sebulan dua mcm tu baru saya g klinik. Confirm prgnancy. Taknak jadi mcm sblm ni. Sis kalau baru 2minggu lewat, tunggu je lg 2 minggu. Time tu test upt balik, kalau pekat, terus g klinik.

Macam sy. 2minggu tak dtg period check upt positif. Lepas 3hari. Check di klinik negatif 1 line je. Lepas tu doc. Minta dtg selepas sebulan. Terus scan. Alhamdulillah. Dah ada kantung. InshaAllah..sis cuba dtg klinik balik selepas sebulan. Sy pun macam sis. Masa awal2 dulu.

cuba p klinik swasta..minta scan sb ari tu sya mcmtu la positif negatif bila scan ada cyst

2y trước

Tpi cyst sya kcik ja..dktr ckp boleh hilng sndiri, semngu sblum due period..hari ni cek positif samar2 esok negatif n dua ari kemudian cek positif terang dr y pertma..selang 3 hari cek upt lg terang positif tpi masa tu yakin dah positif pregnant,mngkin blum rezeki dua hari kmudian turun period

Cube sis buat ujian darah.. mst lg tepat

buat beta HCG test sis. lebih accurate

buat beta hcg