Bayi 5bulan boleh makan ke?

Hi momies, sy nak tnya.. ad tak nurse / dr da bg permision utk momies bg makan pd baby umo 5bulan ? Ke kne tnggu smpai baby 6bulan jgak ?

3 Các câu trả lời

baby sy 5bulan dh mkn.. tapi atas nasihat doc.. sy checkup swasta.. msa tu takut jugak.. penjelasan doc tu dah boleh nampk baby sedia nak mkn.. air liur dah keluar, tangan dh mula gerak nak rampas apa kat tangan kita, bila kita buka mulut nk mkn.. baby pun buka mulut sama.. alhamdulillah.. anak sihat xda masalah. tapi semua atas nasihat doc.. baby still nak susu wlaupn mkn. doc kata tu perkembangan bagus.

3y trước

baby sy pun ada bg hints mcmni , tp umur baru 5b2h , kalau nmpk org makan , dia isap jari and berliur . Tp nurse tak benarkn lg . 28daysmore

Dia ikut baby, kalau baby dah boleh duduk, dah tunjuk tanda dia nak makan (dia macam terliur), barulah awak bagi. Sebab budak kecik ni kalau paksa takut nanti jadi benda lain. Makanan utama diorang masih lagi susu tau. Sampailah umur 1 tahun. Kalau doctor cakap tunggu, awak tunggu je. Sebulan je pun kan

biasanya kalau untuk bayi 5 bulan seeloknya jumpa doktor dulu ☺️ ikut nasihat doktor lebih baik. anak lain lain tak sama. ada yg boleh and ada yg tak.