makanan baby

Hye assalamualaikum. Nak tanya baby 5bulan 15hari boleh start makan ka sudah.? Sebab nurse ada suruh makan bila baby 5bulan 15hari sudah. Confused lah bukan baby makan start 6bulan ka.? Rasa ragu ragu pulak nak bagi makan nie erm....?

12 Các câu trả lời

Sebenarnya kalau dah dpt approval dari nurse/doc dah boleh start makan, kadang prkembangan baby ni tak sama dgn baby lain mungkin dari segi prkembangan anak puan dah mnunjukkan baby dah boleh start makan. Tak perlu start tetap 6 bulan, itu guidelines saja.

Sama la tapi saya tetap tggu 6 bln jga..xlama pun nk smpai usia dia 6 bulan tu..biar dia betul2 ready..lagipun sis dalam buku baby tu dah terang2 tulis 6 bulan..so kita follow jela buku..cnk ada masalah kat baby kemudian nnt..

Kalau dia pandai mengunyah makanan itu dah siap mkn,kalau kita suap mkn dia diam jee tu maknanya dia blm siap mkan lge

Boleh bg makan kalau dpt nasihat nurse atau doktor. No worries la. Mgkin baby dh ready untuk makan. Bukan suka2 nurse suruh bg makan tu.

Seeloknya biar baby berumur 6bulan baru start makan.Tidak semua makanan baby boleh makan..

Kenapa nurse suruh makan? Macam takut je. Memang bayi start 6 bulan lebih elok 😢

5y trước

Tula

6bulan baru start makan. Please refer buku merah baby.

Sbr sis.. lgi 15hari dh bleh bgi bby mkn.

Sebaiknya tunggu 6bulan 😊

tunggu 6 bulan lagi ok