bg baby 6bulan makan

Nak mulakan cemana eh? Bnyak sgt yg ajar.. Keliru. Anak dh 5bulan 28hari

8 Các câu trả lời

No garam no gula Just masak bubur kosong blend Buat 4 hari Utk nest 4 day mix dgn sayur or ayam daging also can. Tp buat 4 hari berturut2 utk knal pasti ap yg bby alergic. Boleh bg puri buah. Buah naga,mangga , pisang just lenyek or blend. Utk apple, pear kukus dahulu. Makann yg djual utk bby kalau boleh elakkan. Usus bby kcil lagi. Risau xmampu nak proses. 8 bulan keatas boleh bg finger food contoh stim kan carrot ,kentang or ap2 dlm bentuk memanjang dan sennag bby pegang. Utk latih dia

6 bulan dh boleh start makan... Tp pastikan mkanan tu BENAR2 HANCUR supaya x cederakan usus baby ... Klau mcm saya, saya bg bijirin nestle "beras". Bg sikit2 dlu agr baby boleh serasi. Jgn bg byk sbb perut bby msh baru dan kecil.. Kdg2 baby nangis bkn sbb lapar tp ketidakselesaan perut... Hrp mklum ya..😊😊😊

Bubur nasik kosong, blend. Can refer group happy baby foods malaysia kat fb. Sangat banyak info berguna kat situ. No salt no sugar ya for baby at least sampao two years.

Untuk permulaan.. bagi bubur atau nestum cair2 dulu.. tengok najis nya and dia berak macam mana.. ade baby yg sembelit bila dah strt makan..

mulakan dengan bubur nasi kosong blend halus pasti lepas 4 days rules dan tengok sama ada dia alergi atau tdk

Saya guna Nestum cerelac je Alhamdulilah baby serasi

Kat google ada carta pemakanan utk baby 6 bulan . kalau saya mulakan dgn puree sayur atau buah-buahan dulu , tgk mana yg serasi dgn perut bby