Baby 5bulan

Hi mommy2.. disini ada ke yg bg baby makan cereal usia 5bulan? Just nak tahu ..sbb ada sdara bg baby dia mkn nestum usia 4bulan..

26 Các câu trả lời

Sya lg seminggu nk msuk 6bln,sya da bg dia mkn bubur 0 da. sbb mse tu otak sya xfkir lak nk bg nestum hahahha trfkir bek aku wt sndiri. dia mkn bpe suap je pastu xnk,mgkin xde rse. so sya tmbh perisa bby tu ha. eh licin kau,bru 5bln bpe week mse tu.

Tunggu 6bulan sis. Nestum tak elok utk baby sebenarnya. Lagi baik nanti start bg makan dgn real food, buat puree/porridge 😊

Awal sgt tu 4 bulan. Usus baby blh pecah. Pengalaman mak sy dia kerja bidan di hospital, ada kes mcm ni dr dulu lg. 5 bulan+ ok lg

Start 6 bulan baru bg makan baby. Usus dah boleh hadam makanan. My first child makan cerelac genap umur 6 bulan. Senang je telan

genap kan 6bulan sis baru bole😁sbb ank semua xsama yer .. usus baby belum bole hadan mkanan lg so better 6bulan baru bagi

Big no mommy...baby 6 bulan ke atas bru boleh mkn solid food...jgn ikut org lain, 6t papehal menyesal x sudah mommy...

6bulan adalah yang terbaik.. Knp bg makan awal2?? Baby dh kenyang dgn susu.. 6 bulan pun baby makan sdkit sj.

Tunggu la 6bulan.. Dan start dgn bubur halus.. Elakkan bagi cereal sbb cereal mcm nestum tu ada kandungan gula..

jangan sis. usus anak belum bole terima solid food lagi. cukup 6 bulan baru bole start bagi solid food ye.

Boleh jgk, kdg ada yg x cukup Susu. Tp kena buat yg cair sgt2, guna botol Susu, bb mkn mcm hisap Susu jgk