CATAT PERGERAKAN JANIN

Hi mom .. sy nk tnya .. yg dekat masa mula tu mmg kena tulis pkul 9am ke semua .. atau start baby gerak cntoh pkul 10am .. bru tulis 10am ke ?? Sy konfius try belek google jugak tp ada yg semua tulis kul 9am ad yg time x tetap .. tlong sy momy2 .. klau nk sertakan pic buku momy pun boleh jugak TQ

CATAT PERGERAKAN JANIN
2 Các câu trả lời

masa utk start kira dari 9 pg.tempoh 12 jam, sampai 9 mlm.. maksudnya tempoh dr 9 pg hingga 9 mlm tu mesti cukup 10 gerakan. kalau baby kick 10 pg pun ok sebab dah termasuk dlm tempoh masa kiraan tu. selalunya cukup 10 kick smpai pkul 4 / 5 ptg.

Masa start tu mmng kena tulis 9am. Even baby x start gerak pkul 9 pon xpa. Tapi kena start kira pergerakan baby dr pkul9. Kalau baby gerak pkul 9.15...tick ✅