Pergerakan Baby

Hi, nak tanya. Bila kita dah start kena kira pergerakan bayi (9am-9pm), ada gap beberapa minit tak untuk kira tendangan seterusnya? Contoh pukul 9am bayi gerak so kita tanda sekali, lepastu 9:10am camtu dia gerak lagi sekali. Itu masih dikira satu tendangan atau dua?

2 Các câu trả lời

kalau misi di kk saya ajar kira 1 pergerakkan sehingga stop. dah stop bila gerak semula baru pergerakkan ke 2. tak ada mention pula jarak berapa minit. tapi saya sendiri kalau dekat sangat jarak pergerakkan saya tunggu pergerakkan kemudian. anak saya jenis aktif. jadi susah sikit nak kira bila stop.

Nurse saya ajar gap 30min 1 movement tak kisah sama ada dia gerak sikit or banyak. Taktau kalau nurse sis ada pendapat lain

1d trước

Tahu takpe saya pun tau ada nurse/doc yg pendapat yg berbeza sbb selalu baca experience lain2. Kadang pelik dorang ni semua bawah KKM tp sop tak sama haha