detail scan

Memang kene buat ke? Scan biase yg kat kk tu xboleh detect apa2 masalah pada kandungan ke? Maaf bertanya..

30 Các câu trả lời

Better buat sis..detail scan lg jelas dan nmpak semua..sy dh 3kali buat detail scan di hospital kerajaan kerana sebelum ni anak meninggal dlm perut pada tahun 2018..skrg nk cuba buat kt swasta plak..

Detail scan biasanya 5 bkn ke atas... Boleh tahu saiz/berat/ukur lilit kepala/tggan kaki/semua lah organ dalaman baby/berat dan mcm2 lgi... Biasanya hosp swasta yg dpt scan jelas utk lakukan semuanya...

Detail scan elok buat sb nk check jantung, tulang, jari, kaki, idung & byk lg. Kt kk mmg x la dia nk layan lg pn mesin dorg x brapa canggih. Elok buat kt klinik or hospital swasta. Around rm150-rm200

x buat x apa. buat lg bagus. kt kk mmg xde buat. scan biasa2 je. melainkan doc kata ada something2 kt bby then boleh g detail scan kt swasta/jmpe pakar.nurse pun x paksa nk buat ke x buat ke..

Depends. Kalau xnak buat pn xpe. Kat kk blh je check baby ok ke x. Biasa yg detail scan ni sebab nak tgk muka baby mcm sy dulu. 😂

Bagi saya penting and wajib , kita akan lebih tahu lebih perkembangan bayi dalam kandungan. Sy ambil package detail scan+5D scan Rm220

5y trước

Ok tq sis

Scan kk scan biasa je. Tak wajib pun buat detail scan. Tp klu nak tau terperinci, blh je

KK kadang tepat kadang meleset. Apatah lagi, kalau d KK Dr baru belajar yg scan. Huhu

Saya pon nnt lg sbln 2 nk try scan swasta , nk cek smua ok ke x