detail scan

Memang kene buat ke? Scan biase yg kat kk tu xboleh detect apa2 masalah pada kandungan ke? Maaf bertanya..

30 Các câu trả lời

xbuat pn takapa. skang teknolgi canggij. terpulang nk wT ke xnk

Sy x buat sbb doktor kk yg selalu scan perut sy doktor senior

Elok buat. Scan biasa tak boleh detect.

Klu boleh buat la...

Depend pd org juga. Kalau berkemampuan boleh buat detail scan. Faham,setgh dri kita bukan mampu, sebab bnyk lg duit nak guna untuk baby kemudian hari..

Sy bt ritu dh 30weeks 1 day... Doc ckp kedudukan uri ok, air ketuban cukup, jantina xnmpk. Sedih gak xdpt tau everythg abt baby ok ke x.. tp dh trlewat ni hanya mampu berdoa moga baby sempurna😔

Pndpt sy lebih baik sis buat... Sbb klau baby ade masalah pape boleh detect awal... Kita bkn nk minta jd yg tak baik tp sy rasa lebih baik lah sis buat utk kepastian n kebaikan utk baby n ibu sndri... 😇

Terpulang pd mommy. Tp seeloknya buat. Anything boleh detect awal, bersedia fizikal & mental juga rawatan nanti

depends on mommy..ikot kemampuan..taknak buat pun takpe..kalo nk buat, lg digalakkan..skrg2nya dpt tau tntg keadaan organ2 dlmn bby kita 😊

Scan biasa 2D di kk tu hnya scan pertumbuhan baby (growth scan) die tak buat details scan whichnis details scan ni doc boleh cek cecair di dlm kpala baby (klau trlebih cecair myb baby akn syndrome), cek kedudukan uri, buah pinggan baby, jntung baby, kaki,tgn,kedudukan mata bby and so on.. dr situ ibu bleh tau jika ade sbrang abnormal pd bby. Trpulang pd ibu nk buat atau tak tp mcm sy alahan truk msa pregnant n sy buat details scan mse 17w Alhamdulillah doc ckp everything is okay. Tenang sikit hti ni.

5y trước

2D pun blh detect sebarang keabnormalan di bahagian kepala.. Juga sebarang keabnormalan di bahagian jantung dan di bahagian buah pinggang/pankreas.. 2D pun dh canggih cuma kita tak tahu sbb doc tak explain.