Masalah pitam n sesak nafas smasa pregnant ?

Mcm nak atasi masalah pitam (dalam masa yang sama tiba2 rasa susah nak tarik nafas) semasa pregnant ?

9 Các câu trả lời

Sama macam saya masa pregnant anak pertama dan kedua... Masalah hb low dan bp low... Sampai sekarang pon jadi jugak kadang2... Pernah berkali2 jugak bila jadi saya pergi klinik... Doktor kata mungkin kurang rehat... Tidur tak cukup... Doktor kata banyakkan minum air masak... Kadang bila rasa macam tu, saya akan minum air, lepas tu makan coklat atau biskut yang manis2... Lepas tu rasa okey sikit... Kadang pening nak pitam sampai muntah2 baru pergi klinik...

Sy pon dah penah pitam mse preggy... Tp doc check drah...tekanan smua okey... So doc ckp mgkin sbb penat sgt atau stress..dan lg 1 kurg gula dlm bdan pon boleh myebabkan pitam.. Sy aritu stop gula sbb ade gdm.. Mmg trus rse nk pitam...pening kepala

kdang lewat mkan n buat krja pun boleh jd pitam sis, klau rasa nk pitam cuba dduk or baring dulu jgn trus buat krja klau da rasa nk tumbang then da reda bru minum air segelas, cuba kawal waktu pmkanan jgn lewat2 takut bby lapaa ☺️

Saya rasa nak pitam masa 32 minggu. Sbb kurang gula dlm badan. Skrg okay dah. Cuma pagi² je rasa nak pitam. Mungkin belom sarapan. Minum milo terus okay. Skrg ni dah masuk 36 minggu. 2minggu sekali kene checkup buad bsp 4 kali sehari.

Mslh hb low dan mgkn asma juga..sy pregnant bb girl mmg kna tu semua,klu truk sgt .. doktor bg ubat asma sbb history klga ada pghidap asma pdhl sy normal takde asma pon..hormon brubah. pregnant bb boy ,sihat je

Sy pun kdang alami gak , tp bila jd mcm tu sy cuba tenang hati n cepat² msuk toilet pastu mesti tercirit birit.

Sama la sis, myb drh mkin kurg n normal bila rasa ssh nak brnafas..tpi kdg² jer

Sy 34w, sedang mengalami nya, pgi2 je rsa gitu... X tahan rasa

5y trước

Nak nagis je rasa 😭

Mungkin sis low hb? Sbb tanda2 tu mcm simptom hb rendah