sesak nafas

Assalam smua . Ada sapa2 tau mcm mna nak atasi masalah sesak nafas smasa pregnant 3rd trimester eh ?

1 Trả lời

Sy cuba atasinya dgn tidur mengiring sentiasa dan tggikan bantal pd awal2 waktu nak tidur. Lps makan cuba gerak2 sana sini sblm duduk brsandar sbb perut penuh dgn makanan, ruang dlm abdomen dh sempit, bg makanan 10% hadam xpe dah. Buat yoga 1hari 1x lg okey. Sy suka brYoga pd trimester ke3. Jom kekalkan kesihatan yg bagus. You tube yoga smsa pregnant. Ada dlm you tube. Ni kali ke4 sy prgnant, alhamdulillah cr tu brkesan. Ada satu cara DEEP BREATHING EXERCISE sgt membantu spnjg trimester ke3 shgga nk brsalin nnti ototmetik jd trbiasa buat DBE tu utk mengurangkan skt kontraksi. Kurangkan sikit je tp sgt membantu drpda brnafas pendek2 mcm semput