kencing manis

Makanan yang sesuai untuk mengawal kencing manis

8 Các câu trả lời

Mkn yg sayuran2 n buah2an bnyk tpi jgn ambik mnis2 sgt..Boleh ambik tp dgn kuantiti sikit..Mkn nasi beras perang elok

Kawal kuantiti makanan dan pilih yg berkhasiat. Amalkan senaman ringan yg selamat untuk ibu hamil

Banyakkan air kosong, kurangkan nasi n jadika roti wholemeal sebagai best friend. Hehehe

Kurang makan manis. Kurang gula = kurang manis. Pakar pemakanan kite yg cakap. :)

Chicken, beef, fish. Vegetables. No fruits, no rice, no noodles, no potatoes.

ni sis...sy dpt di group ni juga

5y trước

😅

Kurangkan manis je sis. ☺

Lobak putih