diabetes dan kehamilan

Saya menghidap kencing manis dan sedang hamil 12 minggu,pemakanan yg mcm mna sesuai utk saya mengawal gula dlm darah?

3 Các câu trả lời

saye pon risau , saye bawu dpt tahu hamil 6 minggu ..tpi sebelum nie saye cuma amal jaga potion makan saja xade amik ape2 ubat kencing manis dari kk ...rase nya bila dah hamil nie ape perlu saye info ke kk ye ...sebb sebelum hamil pon gula saye tidak melebihi 10 ..paling tinggi pon 7,8,9...risau sgt bila bace komen2 tdi

Mcm sye beras tukar ke basmathi. Then nasi mkn ckit je. Waktu mkn pon jaga. Air kosong je. Klu btl btl craving air manis baru minum

Nurse pesan jaga makan. Suku suku separuh