Pertambahan Berat Badan Ketika Hamil

Mak-mak yang tengah hamil tu jangan tak tahu pulak ya nak kira BMI. Time pregnant ni memang akan bertambah berat tapi kena pastikan tidak berlebihan, OK!

Pertambahan Berat Badan Ketika Hamil
18 Các câu trả lời

Skrg sy 21 weeks.. Stkt ni sy naik dr berat 77KG dn skrg dlm 82KG, last cek msa timbang appointment awal bulan 7 hrtu.. entah2 dah naik lg skrg sbb rsa sluar mkin ketat jak 🥹

8bulan preg naik 24kg 😂,ksian nurse pesan2 jaga makan...mujur nurse ok ja.. skrg ni dia xblh nk kata apa dh katanya sbb mmg akn naik..kawl2 jugk ni kononnya..

2mo trước

itulah pasal.. xpalah dh last trimester dh xleh nk buat apa dh nurse kata 😂😂,

masa buka buku pink berat 65.2kg lapan bulan pregnant berat turun 59.1kg sebab badan tak berapa sihat bulan ini alahan dua bulan jer .

Sepatutnya 11 ke 17 kg tu, tapi tak menepatinya.. Hanya lebih kurang 5kg je naik. Itu pun ada naik turun naik ya. Sikit je.

masa mula mula 35kg je doktor kata maksimum saya boleh naik 55kg..smlm check 39.2 naik dh 4kg untuk 17++ weeks

sy dlu terlebih berat🤭every week naik beratnya..dr 45kg jd 60kg..hehe

3mo trước

sm2 😉

buka buku 67, 36w 73 je .. tah la, rasa mkn byk dah, nk kata berat ke baby, 2.8kg je dia 🤣🤣

Sekarang 5 bulan.. 54.9kg 🙂 takut jugak ni.. rasa makan macam biasa je tak banyak jugak

2mo trước

Sama berat saya 🤣 takut jugakkk hm

Alhamdulillah maintain..awal je myb baaru lg mabuk2,skrg 35week 61kg..baby berat 2.4

baru trimester pertama ni... dari 69kg turun ke 64kg sbb alahan kuatt😅