ubat lembutkan najis selepas bersalin

Maaf mohon pencerahan ibu ibu, ubat lembutkan najis brand apa yg elok utk digunakan selepas bersalin dan selamat utk bf. Yg saya pernah tahu duphalac dgn lactul je. Siapa pernah pakai antara dua produk ni? Boleh bg review tak?? Dan ubat sembelit ni kalau czer still boleh amik ke?? Ada pape kesan tak?? (Anak first. Jd blom ada ilmu, terima kasih yg mana sudi bg pendapat ☺️)

15 Các câu trả lời

Saya makan ubat sembelit jenama hurix, makcik saya yang suggest kan. Dia bersalin czer. Memang menjadi, malam sebelum tido makan. Esoknya terus rasa nak membuang. Najis pon jadi cair. Tapi kena jugak banyakkan minum air masak.

5y trước

Eah tak la pil. Memang berkesan sangat.

Sis amalkan makan buah prune jenama Sunsweet ni je . Saya dari ada masalah buasir lps bersalin sbb sembelit, amal makan buah prune ni, Alhamdulillah dah xde masalah nak membuang. Dekat pasaraya banyak jual

3y trước

Menjadi ke sis? Sy mebuang ad kluar drh jgk sbb sembelit skrng , skrng dh msuk 2 bln brnk

saya pun anak first, doc bagi duphalac Alhamdulillah ok.. make sure minum ubat tu ikut time yg sama, contoh harini minum ubat tu pkul 9am esok n seterusnya pun ikut waktu tu baru menjadi kesannya.. 👍🏻

5y trước

Ouhh kena ada time table lah yer 🤔 okayy TQ siss 🙂

Last time mkn set bersalin HPA. Dlm tu ada alfalfa. Mlm b4 tido mkn tu, esok pg lancar membuang. Tp tak tau la skrg ni ada jual lg ke x brand tu

5y trước

Okkkk TQ for the info 🙂

Phytonatal nona roguy tu ok. Tp kalau sis byk minum air masak n mkn byk buah insya Allah lawas sndr tak perlu ubat pape.

5y trước

Betul jgk kata sis hehhehe TQ 🙂

Duphalac tu ok je. Tp ikut pengalaman saya, sebelum breakfast, saya makan 3-7 biji kurma. Mmg lancar pembuangan.

5y trước

Syer buasir....

dedua sy telan..duphalac n lactul..tp lg berkesan duphalac..alhamdulillah, lancar je membuang 😁

5y trước

TQ 🙂

Sy ambil spirulina.. Beli sebotol.. Mkn 2 biji sehari.. Alhamdulillah..najis lembut sgt..

5y trước

Tak la.. Dlm tempoh smggu ke 10 hari je sis

Saya guna duphalac. Sbelum bersalin haritu, nurse bagi enema. Dua minit dah berkesan.

5y trước

Enema tu mcm mana plak?

Lactul... Beli kat farmasi mmg ada.... Rsa pn mnis... Hahahaha..

5y trước

TQ 🙂