Sembelit lepas bersalin

Ada tak ibu ibu yang mengalami sembelit lepas bersalin? Dah masukkan ubat lembutkan najis pun tak berkesan😔pls help. Nak teran takut jahitan bawah terbuka. First time bersalin normal #sembelit #normaldelivery #help

5 Các câu trả lời

saya lepas bersalin pon rasa macam sembelit sebab kepala najis macam keras tapi bila dah keluar rupanya lembut je.. hari ke dua baru saya beranikan diri teran sikit

1y trước

tula. sy tak berani. ni alhamdulillah dah okay. semua dah keluar, lega sangat2

minum air yang cukup,makan buah dan sayur, minum air selasih. buah prun yang sunsweet tu pon ok jugak. Jangan tahan berak. masa membuang tu jongketkan sikit kaki.

1y trước

terima kasih sis. rasa nak membuang tu ada, tapi kepala najis keras. tak berani nak teran, risau jahitan terbuka

Saya hari ke 3 lepas bersalin 14/4 hari tu baru berani nak meneran ☺️ ingat akan ganggu luka jahitan tp x . N Dr ada bg syrup utk sembelit

minum air susu low fat

Mkn ubat DUPHALAC puan