Kimo & baby

Maaf lari tajuk , Ayah mentua saya skarang sedang jalani kimoterapi . Setahu saya ubat yg dimasukkan tubuh org yg jalan kimoterapi sangat kuat . Jadi soalan saya bolehkah bayi yang masih newborn dekat dgn ayah mentua? Saya konfius sbb jawapan ada boleh & x boleh . Pls help 😭

7 Các câu trả lời

Boleh. Melainkan doktor yang merawat bapa mentua awak yang kata tak boleh atas faktor2 kesihatan. So to be safe, boleh tanya pada doktor yang merawat bapa mentua.

chemo under radiotherapy ke mkn ubat...? nope, not allowed dekat dgn baby & pregnant mom.. sebab badan fil u still ada radiotherapy.

1y trước

sebab org yg chemo ni pun kena isolated within 5 days before jumpa org.. the whole body is radioactive tau... so kena amik masa.. kesan dia to people around is long term bru nampak

Tahu X Saya pernah masuk kemo n mesin apa ntah, Mak Saya yg mngandung kena jarak 2 meter smua org pon MCM tu kena jaga jarak

Kalau hari kimo tu seleloknya elakkan. Make sure baby jumpa ada gap hari dengan rawatan. Apa apa boleh rujuk dengan dr.

Better tanya doktor. Bagi saya takda kena mengena. Moga ayah sis diberi kesembuhan.

Takde kaitan pun. Yg chemo tu org lain. Bkn baby awak

semoga ayah sis d beri kesembuhan oleh Allah.