Assalammualaikum sy nak tanye .. ayah sy baru habis buat kimo semalam.. sy pula tgh hamil 8 minggu..

Jadi sy boleh ke rapat dgn orang yang dah kimo

6 Các câu trả lời

Kenapa tak boleh pulak ya. Saya bukan dlm perubatan. Tapi logiknya radiation tu expose masa rawatan je. Macam kita amik xray lah. Melainkan ayah ada penyakit yg boleh berjangkit then mmg kena elak takut mudarat pada kita.

A nurse here.. chemo tu radiation dia time masa rawatan je. Dia masuk bloodstream pesakit drip tu. So selepas rawatan xde masalah dah radiation kat orng luar ke ape. Cecair drip tu je yg bahaya sbnarnya kalau kena.

1y trước

Okay baik terima kasih sis 🤗

Wsalam. Kena tanya doktor yg rawat ayah awak sbb mmg ada certain rawatan kanser lepas rawatan kena isolate patient beberapa hari dekat bilik berasingan

Kalau macam sy my mom mmg tk bagi rapat dengan dia.. dia ckap sebab ubat kimo tu kuat n bahaya untuk kita.. tapi tak tahu lah..😁

1y trước

Kan ada jugak ckp mcm tu…

Ayah awak yg chemo so takkan ada effect dgn awak. Lain la awak yang chemo

Boleh je. Rawatan tu yg tk boleh