Perut Memulas

Maaf gbr agak menjijikan .. skrg sy pregnant first baby 37 mggu 2 hari.Start pagi tadi smpai skrg perut sy memulas dan skit bahagian pgg belakang serta bahagian kemaluan tp sy bleh than lg.Sudah 2 kali lendir sprti gam ini keluar tp tak ada kluar darah or kluar ketuban.apa yg prlu sy buat ye? sy buntu skrg nk prgi hospital tkot di suruh balik semula..

Perut Memulas
21 Các câu trả lời

Yg tu keputihan...mcm pengalaman sy pregnant ank pertama dlu..39 week kluar mcm ni sy ke spital..dn nurse kta keputihan byk..dn mereka masukkn ubat elak jangkitan sb keputihan..2 tablet besar.. pstu kna tahan ward.. asbab masuk tablet besar tu..lusa nya sy turun darah..dn lendir... x contraction lg...mlm tu pecah air ketuban ... bru ad contraction.. advise sy..x perlu pegi lg.. sb klu x nti kna masuk tablet..tp klu dh ada tnda darah..@ minor contraction..bru gi..

Minggu lepas tut sy ada kluar mcm sis tu jgk.. Tragak jgk nk p hspital.. Sbb sy mng kputihan byk.. So think positive tu kputihan n bukan mucus.. Ni dh sminggu tak trberanak lg...😂 now 38 week 4 day.. Ada bgtw nurse.. Nurse ckp kalo keluar tu ada darah, air ketuban pecah n kerap mngeras terus p hspital.. Kalo tu mucus skali pn, xbrmakna baby nk kluar dh..

5y trước

Sy ank first.. Lagi la xtw apa².. Tp sy byk tnya nurse je.. Kang dok kalot p hspital awal, xpsl kena jadi bahan uji kaji plk😂 hari² pujuk baby kluar cpt² tak sabar nk jmpa dy😇 Kalo kluar darah mcm sis sng la kn nk cam tanda² nk brsalin..😊

Sy dulu pun mcm ni seminggu sebelum melahirkan ada keluar lendir mcm ni doc ckp tak apa blh tggu lagi. Last2 muncul jg tanda yg jelas iaitu sakit yg kerap 10 ke 5 minit sekali mmg betul2 sakit then keluar darah trs gi hosp

Kalau sya keluar mucus plug mcm tu dlm seminggu mcm tu baru bersalin . betul2 tanda bersalin kalau keluar lendir campur darah . setiap ibu tak sama , sis boleh cek di hospital.

Cam keputihan saja ni. Tp utk kepastian sis bole pergo hospital. Tkpe pun kalau doc suruh balik kalau xde pape yg serius. Sekurang-kurangnya sis lega dgr pandangan doctor.

Sy pun pernah jatuh n kuar cmtu.. g hospital check.. kena tahan wad sb nk tgk jantung bby..xde bukaan lngsng pun..tp beranak jgk next day tu sb bby besar sgt..ceaser 🥰

Hai sis, sma ngan sy, 37w 2d 😊 sy pn dh 2 hri sakit2 perut, dh ada lendir2 kluar tp blum ada darah, packing ja brang2, mna tau tiba2 pcah ktuban, trus p hospita😊

Gi hospital if tiada tanda darah or air pecah ker... Kalu kerap mgeras setiap 10 minit da boleh gi hospital.... Kadang2 bukaan da ada 3 4cm...

Same mcm sy sis xde rase sakit perut ke apa..tp kluar lendir cm ni la smlm ngn pagi nii..sy dh 38week.

Tu keputihan je. Andaikata lendir bercampur dgn darah tu tanda nk bersalin dh. Kne g spital terus.