Air Ketuban Keluar Mcm Mana?

Hi, maaf ganggu, saya nk tanya, pecah mentuban tu mcm mana yaa. Ptg tdi saya nak pergi mandi, tiba tiba ade rase keluar sesuatu mcm air, mengalir dri kemaluan, saya tgok air jernih. Tkde bau. Tapi saya tkde sakit perut apa pun.

18 Các câu trả lời

mcm sy hrtu msa mndi ada kluar lndir xbnyak..jernih.. msa tu dh overdue.. pstu tnya mk mrtua..mk mrtua ckp nnt klo kluar lg bnyak pegi hospital ..malam tu nk tdo rsa gelisah..xblh lena lgsung.. smpai la 1pg..rsa lapar ..nk bgn pegi dapur,kluar air..laju je mcm air kncing tp x boleh tahan.. gerak sikit kluar.. trus syak ni mmg ketuban.. kejut suami..terus gerak ke hospital.. dlm kul 9 pg msuk LR..sbb bukaan dh 5 cm.. tiba2 jntung bby lemah.. emergency czer.. lahirlh ank merdeka sy..hehe ..

macam saya🙋🏻‍♀️pcah air ketuban tgh malam 37w5d .. ingat air kencing, sebab rsa nak tekencing msa tu🤭.. tp air keluar banyak n tak stop.. cepat2 gi hspital . ingat nak beranak dah.. tp dktor cek bukaan 2cm je.. contraction pn xda lg.. so, kena tahan d wad semalaman.. tepat 38w lahir la Adam kami🤗 Alhamdulillah💕 semoga d permudahkan urusan ibu2 besalin, aamiiinn yra🥰

jernih xda bau.. tidak boleh control. sya pecah ketuban jam 3 pagi masa bangun lepas dari tandas.. lepas baring tu tiba2 dengar bunyi 'POP'. baru 36 weeks. sya sempat lagi google mcmna air ketuban..hahah . bangun lagi pgi toilet check...betul2 air ketuban sebab banyak leaking tidak boleh control. jam 3am booking grab pgi hosp🤣. sbb laki outstation.

Saya dah 37w2d. belum ada tanda apa2 lagi nak besalin. tapi malam tadi masa rasa nak buang air kecil lepastu perut saya mengeras sekali pinggang sakit. sakitnya lain macam.. saya urut2 tak lama tu hilang. dalam 4minit jugaklah pinggang sakit. saya buat biasa je sebab masih tak berapa nak agak tanda2 besalin macam mana. sebab baru first pregnant.

Sama mcm saya sis.. Air ketuban mula keluar jam2pagi...tapi perut tak rasa sakit... Terus pegi hospital bukaan 2cm..jam9pagi mula dah rasa sakit contraction..

Sy pula tepat 38 weeks pagi jam8.10 dh dtg2 sakit/darah/air keluar sikit2 tepat jam9 besalin bby boy 3.45kg hppy nya skg dh pun 2bulan c comel

4y trước

Amin

Dye jrnih xde bau.. myb tu ketubn.. gi hsptl wlau xde contraction sb nti bole bhya kn bby bila ketuabn leaking nti bby bole lemas..

Terima kasih kepada yg menjawab. Saya dah selamat me lahir kan. Baby pun dah nk masuk 3 bulan. Huhuu. Maaf lambat respon yaa

4y trước

wahh hehe.. selamat berpantang.. n tahniah sis..🤗🤗

Baik awak pegi hospital dulu la.. Sebab saya pun dulu mcm awak..rasa sakit perut takde..saya terus Pegi hospital bukaan 2cm..

Masa sy aritu Dia mengalir sendiri camtu je kite xleh control. Sy pun xde sakit tp sy pegi hosp jugak lpas tu. Doc akan check.