Air ketuban pecah tu rasa mcm mne?

Tengah tidur. Tiba² sy terjaga sebab rasa ada benda pecah dan mengalir. Tapi bila sy tengok, di pantiliner saya hanyalah lendir jernih. Suami ckp mungkin yg sy rasa ada benda pecah dan mengalir keluar tu hanyalah mimpi sebab sy tengah asyik duk menghitung hari bila baby nk keluar 😂 Entah lah, sy pun pelik dan x pasti yg sy rasa tu mimpi atau realiti. Yg pasti takde air pun yg mengalir (sbb sy bce org ckp air ketuban pecah mcm air paip mengalir).. Genap 40w harini..

7 Các câu trả lời

kalau air ketuban pecah akan ada rasa "pop" dalam perut terus air berjujuran keluar tanpa henti. kalau ketuban leaking pulak akan keluar air sikit2 sekali sekala..air jernih mcm air paip.. kalau lendir tu bukan ketuban, tapi tu tanda jugak jalan tengah bersedia nak terbukak tu sis..boleh buat senaman, banyak jalan untuk cepatkan bukaan jalan..

Pengalaman saya tgh tidur rasa tak tahan sgt nak kencing lepas tu pegi tandas keluar banyak air warna hijau (sebab baby dah terberak dalam perut). Lepas keluar tandas air hijau tu masih mengalir tak berhenti2 and even dah sampai kt PAC masa doctor seluk pun air tu still keluar and air tu mengalir tak boleh tahan, tak macam kita tahan kencing.

Lendir jernih ada campur darah tak? Sbb saya skrg 40minggu 1hari dh mula keluar lendir jernih+darah tapi misi inform kalau keluar banyak and kerap terus pi hosp

2y trước

Ohyaka. Ok baik2 noted trima kasih ya sis

saya baru je merasa , air ketuban leaking tapi takda pengalaman kan .. dia leaking then datang dengan kontraksi ada dalam 5min sekali ..

2y trước

dia mmg keluar air yg byk ke? hurm sy x pasti la sy ni leaking ke x.. sbb nye xde pun air yg keluar.. yg sy rse tu pkul 2 pagi td. skrg pkul 7 pagi dh pun masih xde pape air yg keluar.

ada org bg petua nk tau kncing ke air ktuban rapatkan kaki...klau air still mgalir ...tu air ketuban

kalau da leaking pergi PAC trus ye..bahaya

2y trước

sy pii jalan² kt pasar td sis. xde apa pun keluar haa..

dah due.. pergi la pac sis..