Tanda Awal Kehamilan!

Hi korang, saya nak tanya. Apakah tanda awal kehamilan yang korang mula perasan sebelum check upt? Ada tak dekat sini yang check upt samar tapi sebenarnya memang pregnant? boleh kongsikan pengalaman?

31 Các câu trả lời

1st pregnancy - xde tanda2 awal awak. check upt sbb delay period. dan naik double line masa tu mmg xpercaya mmg guna upt byk kali😅😅.. sampai last tu beli upt clear blue 2nd pregnancy - sbb susu drop dr amount biasa dpt. dn syaq kata pregnant. mmg test before delay and test after delay period both naik double line. dn test pakai clearblue digital pon confirm pregnant. skrg dh 30weeks++

2y trước

1st pregnancy tu sbb ada spotting mmg direct pergi klinik. klinik buat surat refer hospital awak. sbb dia kata ancaman keguguran. kalau test upt clear blue (1-2weeks). mmg sgt baru lg. lepas doctor hospital checkup semua kata okay baru lega awak. tapi doctor mmg pesan soh pantau la. incase ada heavy bleeding. alhamdulillah xde baby dh setahun 6bulan skrg 2pregnancy masa test upt clear blue around (2-3week) sy pergi je sah kan dkt klinikk swasta kira kandungan baru 4-5weeks mmg scan xnmpk pape lg. dn doctor minta dtg repeat scan 2mggu lepas tu dn baru bukak buku pink awak ☺️