Tanda awal kehamilan

Keliru lah tanda awal kehamilan tu macam mana , Rasa cramp on off dgn sakit belakang tu termasuk tanda awal kehamilan ke ? Boleh tak kongsi tanda-tanda awal kehamilan korang sebelum dapat tahu memang pregnant

31 Các câu trả lời

Kalau saya, seminggu sebelum saya positive - sakit kepala - letih - craving macam macam sama macam period - cramp perut sikit Paling2 ketara penat tulah. Sebab seminggu sebelum positive tu saya g jalan2 pulau naik boat, siap hiking lepastu jalan kaki 500 meter Saya ingatkan penat sebab bercuti tu. Saya pun pelik seminggu dah saya balik dari pulau tapi letih tu tak hilang2 dgn ngantuknya yang serupa 3 hari tak tidur walaupun cukup tidur. Then lewat period sehari saya saja saja test, turns out positive - check last period ohh rupanya kandungan saya masatu dah 4minggu 5 hari

Sy time ank first, kuat ngantok. time tu kje kilang lak tu. bole lelap tepi mesin. x pernah2 dibuat Nye. last2, benti kje. Yg ank second, awal2 x Tau pregnant. sbb jarak 8 taun. Sy batuk x hilang2. smpai Kali ke 2 p klinik, doktor dh pelik Batok x baik2.. sruh test darah dgn kencing. +ve pregnant. pembawakan rupanya.. pstu dh start penat gila2.. ape yg penat pon x Tau. kuat peluh. 1 hari banyak helai bju kene tukar. sakit pinggang. muntah2.. ank first Sy x rasa apa2. sbb asben yg dpt muntah Sume.. 😆😆.

time saya dulu kuat ngantuk.. buat kerja sikit rasa nak tido. padahal duk rumah baring tido makan je tau..astu ada masa tu, berjalan jauh rasa pening.. kita pon fikir sbb jalan situ pusing².. tapi yg peliknya berhari² rasa mabuk pening tu. astu tunggu period tak datang². ingatkan stress buat saimen. dua minggu lepas tarikh sepatutnya period, saimen pon siap, saje try test buat upt test, terkejut naik 2 line. mcm x percaya je. alhamdulillah ayah sempat tahu yg anak dia pregnant sblum dia pergi jumpa Ilahi

Sy seminggu sblm test upt demam pns sgt on off smpai hilang deria rasa, dua hari sblm check upt sakit kepala sgt2 rsa pening, hari yg tergerak check upt breast sgt bengkak smpaikn kna baju sikit pn sakit..sy check sebelah ptg naik double line terang dh.. bila scan masa tu 6weeks Mmg dh delay period cuma bulan tu sy lupa dh delay..tgh enjoy jln2 dgn family

saya sebelum tau pregnant, perut rasa macam masuk angin. siap minum eno dengan gaviscon lagi nak hilangkan rasa angin dalam perut. lepastu rasa penat dan rasa nak melepek atas tilam je. takde rasa nak buat apa2. sampai terfikir aku ni kena buatan orang ke. last2 memang betul kena buatan suami sendiri. 😶‍🌫️

klau sy sbelum delay tu rasa sakit mcm gastric.. sakit sangat2.. lepas delay 4 hari hidung start sensitif.. bau minyak wangi makanan semua tak tahan.. sakit tengkuk and badan rasa letih pastu breast sakit.. alhamdulillah takde demam sepanjang pregnancy ni.. skrng dah nak masuk 5 bulan.

ada banyak tanda2.. setiap org tk sama. kalau nk kepastian beli je test tu. tkut nanti kecewa .. ni sy pnya tanda2 la.. keletihan, tk lrt, nk tido jer sbb tk lrt kan, pedih perut sikit2.. tu je . lepas tu baru alahan datang lps sbln lebih mgndung

lain org lain simptom dia..sya blum ada pnglmn tpi ni plngmn kaka sya..semua tda tnda2 hnya gastrik sja, bila dr suruh cek upt positif trus scan msa tu..cek dah 3 bulan usia kndungn, bila dah tau hari tu jga laa dtg simptom2 mngdung.

saya sebelum tau pregnant, saya punya mengantuk tengah duk mngajar iqra pun tertidur tak sedar. period delay seminggu. pastu malam takleh tidur rasa tak selesa perut, bau makanan rasa busuk, minum fav pun rasa tak sedap. hahahahahah

Kalau saya sejukkkk tidur nk kena pakai stoking even cuaca panas. Then muntah2. Dua ni kalau ada, mmg saya test upt. Kalau cramp2 pulak saya dah biasa rasa time subur/nk period so mmg tau dah kalau check upt mesti negative