Pregnancy test

Hi korang, nak tanya kalau tiga tiga macamni maksudnya positif ke? First time try. Actually harini patutnya date first datang period tapi tak keluar pulak period so saja la try buat test sebab lately ni body memang rasa lain and tak sedap badan. And kalau betul positif dah boleh pergi scan ke? Atau masih awal untuk scan?

Pregnancy test
21 Các câu trả lời

sangat positif sis. tahniah ye.. hmm, biasanya kalau dah positif, blh je nk terus pergi klinik tp atas kita jugak, kdg2 5w nampak kantung je, kdg2 5w dah nampak degupan dia.. lps tu dr akn bg appointment lagi 2minggu.. kalau boleh tunggu, tunggu 2minggu dulu.. nanti scan terus nampak janin kat dlm kantung 🥰

Yes teramat positif. Clearblue kalau keluar gitu sah sah la positif, tak mungkin negatif awak 😭😭 Pergi scan tu better tunggu 8-10 weeks macam tu. Depends pada orang sebenarnya. Sebab kalau pergi awal then tak nampak nanti risau pastu overthinking

2y trước

Alhamdulillah, tulah ramai cakap macamtu juga. Heee thankyou awak!

excited sgt kot ni sampai pura2 tak tau 🤭🤭🤭 nak scan maybe awal lg, setengah org scan awl boleh nmpak stengah susah nak nmpak.. so tggu lagi 2 minggu utk scan dan book tarikh buka buku.. bab buka tu kena call klinik confirm dulu ..

2y trước

😂😂😂😂

pregnant la tu. bru dlm 4-5w. tgu sampai 8w bru pg scan. now kalau scan x nmpk ape pon. dinding rahim je tebal. kantung dgn janin x nmpk lagi. folic acid boleh amek, beli dkt farmasi. 1hari 1kali.

clearblue klu 3+ tu saya dah 8 minggu bila pi scan tgk2 dah 10 minggu huhuhuuu x sedar pun diri mengandung sbb period dtg tiap bln...skrg kandungan saya dah nak masuk 16 minggu...siapa yg MCM saya☺️☺️☺️

2y trước

woww rezeki kan even period. tahniah sis 😍

Congrats sis! Saya pergi scan masa 5w (lebih kurang seminggu lepas missed period) sebab nak pastikan kedudukan kantung memang dalam rahim. Masa 5w tu dah nampak kantung guna TVS

2y trước

I seee, congrats too my dear 🤍

Rasanya dah 2bulan lebih. Clearblue tu dekat kertas ada bagitau. Banyakkan membaca sis untuk tau kandungan berapa minggu. Then scan je dekat doctor, rasanya dah lebih sebulan tu.

tahniah sis,betullah pregnant,tapi nak scan tunggu 2 minggu lg,skrg mungkin hanya nmpk kantung je,7-8 minggu nanti scan dah blh nampak janin n heartbeat

awak pregnant nie clear blue yg no 3 paling tepat detect .seelok cukup 8 weeks boleh scan dah .jaga diri ckup rehat n jgn buat keja berat .

2y trước

Alright, thankyou my dear 🤍

alhamdulillah tahniah sis jaga dri & kandungan 8 weeks sesuai bukak buku dah jgn lupa mkn acid folic 3 bln pertama ye..

2y trước

Okay sis, thankyou yaaa ❤️