Bila boleh scan ???

Saya buat upt test naik 2 line. Opk pon positif juga. Saja buat opk test sbb saya first time tiada pengalaman. 8/8 first saya period. Sampai harini saya tk period lagi. Agaknya bila saya boleh pergi klinik utk scan buat pengesahan saya hamil ??? #pleasehelp #FirstTime #tiadapengalaman

1 Trả lời

hi sis. sy last period 7/8, sy guna opk jg n saje test upt smlm naik 2 line. biasa 6 minggu blh scan untuk confirmkn kehamilan n untuk check kandungan luar rahim or x, tp if x symptom bleeding or sakit2 blh buat 8 minggu, klu ok time tu blh nmpk janin & jantung baby skali. smoga d permudahkan semuanya sis 🤗

2y trước

bleeding byk x sis? atau spotting? sy 1st pregnant dlu mmg ada fresh blood. sy makan ubay kuat rahim smpai 12week sis atau smpai hilang bleeding. kadang ada yg normal ada yg x, klu bleeding makesure x cramping yg kuat. klu next 2weeks ada perkembangan janin insyallah semua ok sis. jgn stress2 yaaa