ingin tahu

kiraan kandungan bermula dari firts period atau last period ye ? sebab ada yg cakap dari firts ada yg cakap last so pening 😅

17 Các câu trả lời

Last Menstrual Period (LMP) - hari pertama dtg bulan yg terakhir. Sbg cth LMP sy pd 14/10/2023 & average cycle sy 31 hr (lari skit sbb hr tu IVF failed - dragged my menstrual cycle yg kebiasaan pd hr ke 29 hr) so if sy blm dtg menstrual bln ini maka In Shaa Allah, kandungan sy berusia 4W2D

last period utk bln tu..tp d kira ari pertama datang period.contoh awak last dtg peod 10/11/2003 abis 17/11/2003..pastu period dah x dtg lepas bln2 seterusnya..so kira kandungan tu ari pertama 10 aribulan period datang bulan 11

8mo trước

klau ikut tarikh period mmg ngam2 40 minggu

first day last period. kalau period terakhir bulan 10, contoh dari 5/10-11/10. maka, kiraan nya ambil yg hari pertama haid terakhir, 5/10.

8mo trước

Ye betul..hari pertama last period... bukan hari terakhir..

Hari pertama masa last cycle period awk sis.. Cth haid start 1/11/23-4/11/23 awk start kira masa 1/11/2023 tu..

8mo trước

@SITI NOR HAFIZA yaa betul..

Msd last period tu lah yg first period kak .. yg mula dtg period comtoh 1/11 start kire yg first

First period yang di minta oleh doktor nanti bukan last period

first day period bulan terakhir sblm tahu pregnant

jangan pening😆 start dr first day last period

8mo trước

betul.. hari pertama utk yg latest period sblm ni. contoh period 1hb sampai 7hb, so 1hb tu start kira pregnant

Kira dari hari first day awk period