minggu scan kandungan dan kiraan last period berbeza

Hi, nk tanya kalau minggu scan..6minggu 4hari tapi kalau ikut kiraan last period 6minggu..yg mana satu nk kene follow ye?

2 Các câu trả lời

Ikut kiraan kita. Scan cuma nk beritahu yg tumbesaran janin seiring dgn tarikh yg kita beri. Mcm sy sblm ni, patut dh 9w1d, tp bila scan 8w6d. So dktr kata normal as long as tak terlalu jauh beza ☺️

Normal je puan sebab masa scan dia ikut besar kantung / besar bayi. Kalau ikut scan memang berubah ubah 😊

3y trước

Depends pada dr untuk tentukan. Kalau saya, dr ikut kiraan tarikh first period sebab tak banyak beza. Kalau dalam 3-4 hari tu kira tak banyak beza. Kiranya tumbesaran baby lebih kurang dengan jangkaan. Lagipun itu cuma tarikh jangkaan sahaja.