Lapar, Menggigil dan berpeluh

Kenape kalo lambat makan badan jd menggigil, jantung laju dn berpeluh ? Lapar sikit pn xboleh.... Lepas makan okey balik... Sye pregnant 5week... Ade x macam sye ? Normal ke x ? #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #bantusharing #ingintahu

14 Các câu trả lời

hypo tu apa guys. saya pn mcmtu. igtkan gastric. mmg takleh lambat mkn sikit. kena ikut time gak pastu keluar la peluh jantan n menggigil kelaporan. tp dgn package pening kepala skali. angin tu masuk sampai pening. ni species mmg tkleh diet. nk follow cam org lain makan skali sehari pun jgn mimpi la.

tak pregnant pun tu tak normal.. silap hari bulan sedar2 dah cium lantai, pengsan. jaga makan ya, makan berat ikut time snacking makanan sihat selalu kalau selalu lapar.. saya now anak 1y pun cepat lapar lagi 😅 husband kata perut je kecik tapi asyik lapar.. saya kata balik, tuuu yang tu kuat sedut ibu

11mo trước

kena makan la lepas ni, lagipun baby 24jam sedut nutrients dr mak dia 😆 mak kena la topup makan elok2

hypo sis..sy pun camtu.2 kli ambk air gule rendah dlm 3.0..sy mmg xleh skip or kurang mkn..sbb tu sy spare coklat bar or biskut wlau sy x ambk mknn berat.sbb klau kerap mkn mknn berat smpai sbln 3kg naik.bile dtg rse cam nk shaking or lemah sy kunyah biskut or cklt..sikit pun xpe

11mo trước

ye setau sy blh jd pengsan n sawan

Bahaya tu. Jgn skip makan masa mengandung. Nnti hypo. Awak skrg ni tgh share nutrients dengan baby. Walaupun tak lapar, cuba jgn skip bfast/ makan. Kalu collapse bahaya utk baby. First trimester kena jaga betul2. Pemakanan kena sihat. Standby biscuit/ kekacang dalam bag

11mo trước

baik sis... mgkin sye slalu lambat makan, kadang skip sarapan n kadang makan sikit je sarapan... mungkin tu puncanya kan

simptom hypoglycemia tu sis. bahaya. jangan lambat makan, jangan skip breakfast. make sure sentiasa ada kudap2 berdekatan, lapar sikit je terus makan. biskut ke coklat ke roti ke buah ke pun okay

11mo trước

ya boleh jadi tu. jaga diri tau. sekarang bukan kita je pakai badan ni, baby pun tengah bergantung harap kat kita nak sihat 💜

sentiasa sedia kan apa2 utk dmakan .. tak smestinya makanan berat .. mcm sy pon dulu awal2 cpt sgt lapar, pdhal da mkn .. jd sy mmg akan mkn roti dan air milo utk cover

11mo trước

baik sis... sye slalu skip sarapan, kadang sarapan sikit

Jd macam saya awal trimester. Lepas makan pun lapar lg. Lapar macam orang puasa tu.. Tp ni dah masuk 2nd trimester, jadi normal balik dah. Alhamdulillah ❤

11mo trước

sis shaking berpeluh jgk x bile lapar lambat mkn ?

Ya betul, simptom hypo. Saya sebelum pregnant sampai la dah bersalin memang kerap kena hypo. Makan kena ontime, takboleh skip @ lambat makan.

11mo trước

baik sis... sye x boleh skip sarapan dh... kene mkn on time... kadang sye bz pagi siapkn kuih vendor... kadang terskip sarapan... 😅😅😅

better awak call nurse kk. xokay tu. atleast kot nurse bg buka buku awal utk dipantau

11mo trước

takut plk rase.... sbb sye slalu skip sarapan... mgkin penyebab jgk kan 😅

Tak normal. Nanti bagitahu nurse masa checkup tau untuk further assessment

11mo trước

baik sis... kalo sye mkn nasi pagi okey je... kalo mkn sikit, atau skip sarapan baru la jd mcm tu