tidor dalam gelap

Kenapa ye baby tak boleh tidor dalam gelap ? Saya dah sebulan dlm pantang & sebulan jg lh tidor dalam terang.. Boleh tak kalau tidor dalam gelap ye?

12 Các câu trả lời

bole je sis. my baby dr 1st day lpas blk hospital. mmg tidur ttp lampu. klu tak pun bkk lampu meja. klu psng lampu nnt lama2 baby dah terbiasa tdur mcm tu

5y trước

Owh .. Boleh ye .. Ok strt mlm ne sy try ttp lampu .. Tq info nya sis 🥰

Sy ajar ank sy tdo dlm gelap. Tp pasang lampu kecik yg kat plug tu. So still nampak baby. In case baby tersedak ka apa2 kita nampak. Jgn gelap terus ya.

Boleh. Utk anak2 saya...bila mlm saya akn bg tido dlm keadaan lmpu samar2 saja. Itu bg baby dpt bezakan maktu siang dan mlm.

5y trước

Ok .. Tq info sis 🥰

Sya ajar anak tdow dlm gelap.tpi xde lah gelap gelita.ada lampu tdow supaya nmpak bby n senang nk menyusu

Guna lampu bilik tido yg kck,ksh malap. Tgk bangsa kot,sbb klu mcm sy drh cina mmg kna psg lampu sbb kepercayaan.

5y trước

Ok tq info 🥰

Saya pun dalam pantang. Saya tutup je lampu. Tapi saya ada pasang lampu kecil kat plug. Lampu tu samar2 je.

5y trước

2 lh .. Sy pn dh strt pasang lampu tido skrg ne .. Kalau sblm ne sy tido buka lampu 😅😅.. Tq ye info 🥰

..kalau sya plk dan baby tdak suka tido dlm gelap. I just use yg lampu kecik.. chaya dia pon xbrpa terang..

5y trước

Owh .. Ne pn sy try lampu meja .. Tq info 🥰

Oh tak boleh ye? Saya mmg tutup lampu. Cuma nk bangun menyusu je buka lampu. Baby baru 2 minggu

5y trước

Sy x pasti 2 yg tny kt ibu2 dlm ne .. Tp rmai yg ckp tutup lampu ,just pkai lampu tido je ..

Blh ajar tido dlm gelap...tp bg Ada cahaya sikit² supaya blh pantau anak kita

5y trước

My pleasure 😉

Blh tdo dlm gelap.tp kne ada chya samar2... Mcm sy dlu dlm pntng ajar bby tdo mcmtu

5y trước

Ok sis .. Tq info 🥰