salahke saya cuma bagi susu tepung ke pengasuh?

kena perli dekat tempat kerja sebab bagi susu tepung. sy pump utk 1 sesi dpt 1 kali makan je. sy takterkejar nk pump 3-4 kali sehari sbb jadual kerja tak menentu. dh try pakai wearable tapi tak selesa sebab mcm krg sesuai dengan breast shape. paling kerap pump pun 2 kali sehari je. lagipun saya ambik anak dari pengasuh dia tu pukul 1:30 sy trus dbf jer. jadi sy tak pump byk kali pn. tapi kena perli dgn rakan sekerja mereka ckp mcm ha susu kau sikit la tu tengok akak tu ha susu melimpah. sedihnya rasa.

14 Các câu trả lời

Saya pun susu tak banyak kalau pam. Kalau menyusu badan ok je anak kenyang elok. Mula-mula saya usahakan jugak nak bagi EBM.. jadi saya pam buat stok. Turned out anak saya tak minat susu beku dan susu yang dibiar dalam peti ais. 😩 Jadi kalau saya nak bagi EBM jugak kena fresh. 🫠 Ditakdirkan pulak anak saya susah minum botol. Allahu 😭 nak nangis rasa. Saya pam senyap2 je kat tempat kerja. Kalau nampak sangat pam memang akan ada yang seeebokk nak tengok kuantiti susu saya. Malu 😢

4t trước

Saya memang pump senyap2. Saya pump pun sebab nak legakan breast. Anak susah minum botol kalau dengan saya.. nak buat stok pun saya biasanya pam susu fresh pagi tu..saya mintak ticer taska yang bagi.. tapi tulah... tak banyak 😂😂 selebihnya mmg bagi fm je huhu