Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers.

Bayi anda mempunyai masalah ruam lampin? Atau melecet di bahagian pelipat kemaluan? Kulit terlalu kering atau sensitif bila memakai lampin? Jom tanya pakar kami secara terus segala persoalan anda berkaitan dengan masalah lampin bayi yang anda hadapi bersama dengan Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers pada hari Rabu, 31 Mac 2021 jam 9 malam. Kembali lagi Sesi Tanya Pakar bersama dengan topik yang lebih menarik untuk dibincangkan oleh semua ibu bapa komuniti theAsianparent Malaysia. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan masa yang telah ditetapkan berkemungkinan tidak akan dijawab atau akan dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda,  Pengurus Pembangunan Produk Drypers.
43 Các câu trả lời

Apa yang menyebabkan ruam lampin?

4y trước

Ruam boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Antaranya disarankan agar tukar lampin sekurang-kurangnya 4 jam sekali. Jika kulit bayi adalah sensitif, kami cadangkan anda mencuba lampin Skinature by Drypers yang bebas daripada alahan, unsur klorin dan wangian, serta mempunyai kelembutan terunggul, penyerapan pantas dan 100% lebih ruang udara di antara kulit bayi dengan permukaan lampin supaya tiada kerengsaan.

When to up the size for diaper?

4y trước

The best way to judge if your baby needs to size up would be by looking at two things. Firstly, place diaper on baby's navel area. If the front edge is lower by 1 inch or 2 fingers' space from navel, switch to the next size diaper. Secondly, run one finger inside waist area to check if it is a comfortable fit or too tight for both tape and pants diapers. Or a simpler way is to just refer to our TummyFit Guide on our tape diapers; where once the refastening tape touches “Next Size” is time for a size upgrade.

How do I avoid diaper leaks?

4y trước

Leakage can happen due to several factors whereby poor fitting is one of the reasons. Feel free to contact Drypers Consumer Care at 1-800-88-9988 for consultation.