Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers.

Bayi anda mempunyai masalah ruam lampin? Atau melecet di bahagian pelipat kemaluan? Kulit terlalu kering atau sensitif bila memakai lampin? Jom tanya pakar kami secara terus segala persoalan anda berkaitan dengan masalah lampin bayi yang anda hadapi bersama dengan Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda, Pengurus Pembangunan Produk Drypers pada hari Rabu, 31 Mac 2021 jam 9 malam. Kembali lagi Sesi Tanya Pakar bersama dengan topik yang lebih menarik untuk dibincangkan oleh semua ibu bapa komuniti theAsianparent Malaysia. *NOTA : Segala persoalan diluar daripada topik dan masa yang telah ditetapkan berkemungkinan tidak akan dijawab atau akan dipadam.

Sesi Tanya Pakar bersama Cik Helen Yeoh dan Cik Nik Hazrieda,  Pengurus Pembangunan Produk Drypers.
43 Các câu trả lời

Does Drypers sell diapers for preterm babies as well? And what is the maximum size do you provide?

4y trước

Drypers has newborn tape diaper with adjustable Flexi-Tape that fits baby from 0-5kg. The maximum size is XXL.

Adakah lampin untuk bayi lelaki dan bayi perempuan berbeza? Mengapa perlu beli mengikut jantina?

4y trước

Lampin Drypers boleh digunakan untuk bayi lelaki dan juga perempuan. Teras lampin direka untuk menyerap air kencing dengan lebih berkesan dan sekata untuk kedua-dua jantina.

tanya pakar tak pernah pun pakar jawab. buat apa sesi tanya pakar mcm tu

4y trước

cuba baca apa yang admin post sampai habis, for sure takkan tanya soalan macam ni..

bayi saya pakai jenama drypers...dia mcm xselesa...lepas tu melecet dan merah...knpe ye

4y trước

ya saya pun terpaksa tukar jenama lain

kalau ada ruam, boleh sapu losyen tak? lepas sapu boleh terus pakai lampin tak?

Lagi satu, ada kemungkinan ke untuk bayi alah pada lampin yang materialnya dari kapas?

4y trước

Ada besar kemungkinan, yang kulit bayi anda tidak mengalami kealahan di sebabkan kapas , tetapi mungkin disebabkan oleh bahan bahan kimia yang tersedia ada apabila lampin dibuat dikilang. Adalah disyokkan untuk memilih lampin dari Jenama yang menjamin lampin bebas dari bahan kimia semasa perbuatanya, bebas allergen and mematuhi piawaian Europa yang ketat seperti jenama Drypers.

Hi. Memang wajib ke kena pakai krim ruam lampin setiap kali tukar lampin baru?

Sebagai seorang bakal ibu, berapa helai lampin perlu saya sediakan untuk anak nanti?

4y trước

Anda disarankan agar tukar lampin sekurang-kurangnya 4 jam sekali.

Kalau pakaikan bedak lepastu pasang lampin okay x? Ada effect negative x?

Apa sign diapers yang anak saya pakai tak sesuai? Anything I kena watch out for?

4y trước

Diaper yang sesuai untuk anak adalah perlu selesa dan padan, tiada kebocoran, tiada ruam, tiada kerengsaan. Anak perlu ada kebebasan untuk bergerak semasa melakukan aktiviti.