gerakan janin..

kandungan saya masuk 31 week... kalau sudah masuk 31 week...baby memang kurang begerak ke?

79 Các câu trả lời

sy 32w sblh pagi baby jarang gerak kdg gerak pun halus je...tpi sblh malam baby aktif

2y trước

Sama macam saya kalau siang gerak ada tapi tak seberapa..kalau malam aktif sngt.. dngn kita sendiri nak tdo pon terjaga..😊😁

Klu baby sy dy 31 week ni.. Dy ikot mood.. Ade mase aktif pagi.. Ada masa aktif mlm.. Tpi ape pon klu baby kurang aktif.. Nurse nasihatkn tepuk sikit perut ckp ngn baby bgon.. Sy buat pon menjdi sbb kite nak kire gerakkn baby

2y trước

samelaaaa hahahahhaha kdg mcm dengkikan jge

sy 31w bby aktf. x kira siang atau mlm.. tp aktf yg biasa bg sy msih. kdg2 belah mlm. ada susah ckit dah nak tdr. sbb perut kn dh berat 😀.kencing pun dh ada krp. tp tak skt. masih biasa. sbb kepala bby dh trn ms scan hr tu. kadang2 senak rs nafs bila bby tgh main gusti dlm perut 🤣.jnji x de tanda darah dan lendir keluar. msih normal bg sy. andai ada darah dan lendir yg byk keluar.. cept2 g hospital.

baby saya mcm wat back flip 360.. siap bleh return as immediate as wanted.. kadang mcm 4kali dia backflip dlm Masa yg sama..adoii..bb..hanya muka je mampu herot utk byg rasa Masa tu

2y trước

Hahaahah tula tuh. Sama la suka naw dia flip dlm tummy mommy

sy dh masuk 31. baby makin aktif. badan dy dh besar. so tiap kali dy gerak, terasa sgt. dan boleh nampak kat perut hihu. tp ada time dy senyap. rasa risau pulak. bila saya makan, baru dy aktif balik haha

saya dh masok 31 week harini.. baby terlebih aktif... ada masa dia tengah tidur... saya menjerit pangil suami minta dia bgi air.. sbb x larat berjalan... dia terkejut bangun... nampak kaki dia tendang perut dgn laju... lepas saya minum air.. dia x gerak... tidur balik kowt... gosok2 bwu dia gerak sikit..

ya sya pun rsa risau juga sbb kadunga n sya pun sdh 31week juga tpi gerakkan dia sudh berubah tak sma sperti sebelumnya.dulu gerakkan baby sya cpat skrg lambat kalau di kacau mcm dicucuk di gosok perut baru dia nak begerak tpi kadang kalau dia begerak pun waktu sya terasa lapar bru dia ada gerak😆

saya 30minggu da rse dia kurang gerak.sbb dia da bsar.ruang mybe terhad.tapi ble mlm mula la kick sakan.

3t trước

Bagi sy takde istilah ruang terhad awak sebab kalau ruang terhad baby gerak sikit je kita dah boleh rasa. Kalau tak rasa baby gerak dalam masa yg tertentu terus check je sebab kita tak tahu keadaan baby dalam perut macam mana.

Sama la sy ... risau rasanya .. bila gosok2 perut cucuk2 dye baru nak gerak tu pon halus je gerak ... bila cek alhamdulillah sume ok

2y trước

sme lah kita🥰

saya 31weeks ni dia punya aktif lain macam . lagi lagi time nak tdur abis berguling2😂

3y trước

yup...