HB

Hi, kandungan saya daa 5 bulan, tp hb makin drop, semalam daa kena bebel gan dokter. Haha, sebab tak makan ubat zincofer tu sebab memang tak bole telan. Bole bg idea tak camna nak naik kan hb dengan Cepat tanpa makan ubat tu. Tq mommy suma. So disebabkan ada anaemia sy kena gklinik 2 minggu sekali. ?baby pun kecik. ?

100 Các câu trả lời

Minum susu dua kali shari pagi dan malam then setiap hidangan kena mkan sayur2an Dan buah2an.

Beli kat farmasi kalo xboleh makan ubat klinik..tapi kena tanya docter dulu

Sya pn hb low. Sy amalkn jus mamariam hb dh naik.. Elakkan minuman brkafein teh /kopi/milo

Try mama mariam xpn iberet.. Iberet sy ambil dgn air oren sunquick.. Alhamdulilllah hb ok

Beli mayterlynn sweet potato oatmilk , search di fb ,byk preg mama minum .Hb akan cantik

Bini sy hb rndh jgn dlm 9.ni doc suggestkn mkn ni..try cri kt farmasi.untuk naikkn hb

Minta tukarkan vitamin ti ...sy Zincofer dan iberet pun xboleh..so makan obimin

cuba beli ubat hb dekat farmasi luar .. maltofer ..ubat tu sedap .. rasa coklat

Napa x inform doc x dpt telan ubat tu? Sy makan 4 serangkai je. Kecik2 mudah telan.

5y trước

Sma la sy pon mkn 4serangkai jgk... Walupn kecik2 sng telan tp busukk huhu

Try obimin plus. Kalau xsuka mkn ubat try makan sayur2an bayam. Hati ayam.