makan ubat hb,asid folic dan vit B serentak

hai mommies nak tanya . boleh tak makan ubat hb, asid folic dan vit B secara serentak kalau terlepas waktu makan ? sebab harini sy sptutnya makan hb dan 2 ubat tu lg wktu subuh tp terlepas waktu lah. so d sbbkan ubat hb sy makan 2 biji sehari so sy kena telan 4 ubat tu. mommies rsa slamat tak ?

1 Trả lời

makan sekaligus tu boleh tapi kena jarakkan 2 jam dari waktu makan utama/minum Susu. yg makan 2 pil Hb tu tak pasti.