Buku pink

Kandungan dh masuk 8week dh. Hari ni siap dh bt buku pink kt KK.. tp doktor x jumpa lagi..svv nurse ckp still kecil lg kandungan.. next month br jumpa doktor.. ada yg sama gn sy x.. 8week x payah jumpa doktor?

14 Các câu trả lời

Sblm ni Saya preggy 7 week doc ckp mash blm nmpak janin then kt KK tk smpt nak minum gula n scan lg skli dh misscariage. Baru mggu lpas saya misscariage kandungan dh 13week masa tu. Pi hospital doc scan abdomen n scan melalui bawah still tk nmpk janin itu yg kesduhannya misscariage tkpelah anggap blm ada rezeki. Inshaallah awak pnya ada tu cuma kandungan masih awal ada stgh org 7/8week dh nmpk janin ada stgh 10week baru nmpk dia membentuk keep positif je awak jgn terlalu byk fkir elakkan drpd terlalu aktif n buat kerja berat. Bykkan bedrest ya! Moga baby awk membesar dgn sihat inshaallah aamiin🥰

For me.. Selasa lepas sy pon bukak buku pink kat KK. For 8week also like u. But sy dh jumpa doc. Siap scan lagi. Dpt la sy intai si kecik dlm pewot ni for the 1st time. Appt next month, doc akan buat scan lagi.. Can't wait.. Excited.. Nak intai budak kecik ni lg😊😅

setiap kk berbeza SOP dorg kot. Maybe ada yg tak perlu scan jika kandungan bawah 10 weeks. Scan awal kan slalunya nampak kantung jer. Melainkan ibu hamil ada masalah² lain. So chill jer, follow je dorg. kalau tak sabar nak scan jugak boleh ke klinik swasta.

5y trước

Dah check swasta kata suruh mai lps 2 minggu elok X klu X elok kena buang kandung

aikkk..nape plak camtu sis..kk kt mna tu..rmai sgt kot org..klu kt tmpat sy lpas buka buku pink trus jmp doc n scan smua..ank 1st n 2nd buka buku msa 8w..ank 3rd msa 7w.. alhamdulillah smua dh blh nmpk janin n heartbeat msa scan tu

5y trước

ouhhh..ptut laa..awk dh scan kt luar sbb tu doc bg appointment lain..klu jmp doc pn mmg doc nnt scan je..bkn wat apa pn..biasanye klu xprnah scan luar doc akn scan msa awal prgnancy ni utk tgk heartbeat n EDD..pastu nnt 18weeks plak br scan lg..then 28weeks n 36weeks

Tengok KK kot..mcm sy 6weeks doc dah scan..mgkin sbb sblm ni sy ada history miscarriage..lps tu scan lg time 8weeks nk cnfirmkan EDD..lps dr tu time 18 weeks hujung bln 9 ni bru doc nk jumpa.. lama pulak sy rasa 😅 risau pun ada..

5y trước

Xda bwk bukti apa2 pun. Just bgtahu doc check pregnancy test sendiri kt rumah +ve & nak confirmkan pregnancy. Doc trus scan je lah..pstu dh nmpk kantung n heartbeat doc trus bg appointment utk bukak buku pink..tu je 😊

Masa sy x jumpa doktor kalau takde Pape masalah..bawak gambar scan dr klinik luar tunjuk Kat nurse dah ok dah..jumpa doktor kalau ada mslh diabetics ke, hd low ke, blood pressure ke, baru jumpa doktor

5y trước

Ya.. sy mcm awak. Sy bw gmbr scan tu.. xtau lak pastu doktor xjmpa..mcm x complete lak klu x jmpa doktor

Pelik kn? Cm sy..buat buku 9w pd 18/8..jumpa doc 4/9 nnti,tu dh msk 12w..ambik darah lg lambat,23/9..tnya m.sdre preggy sama dgn sy,dia buat buku skali scan,ambik darah n jumpa doc

5y trước

Ya awak..sy ada la provide gmbr scan bby.. cm kantung ja la yg ada pun..mgkin la doktor tgk kt situ n everythng ok..next month tggu 12 week br jmpa lg

Awal lagi.. Saya dulu pon buka buku usia kandungan 4week then just buka buku tak ada rujuk dokter, tunggu 12week baru dorang rujuk dokter

Slalu buka buku terus jumpa doktor untuk scan. Sya masa buka buku hari tu lps juga nurse trus jumpa doktor pulk untuk scan

5y trước

Ya tggu mggu dpn..tp tu la ..mcm x c0mplete lak bila dktor x jmpa

Sy buka buku 6w5d.. jumpa doktor n scan kat KK masa 9w..12w minum gula...scan kat KK kali ke2 18w..