Normal x bacaan minggu Dr x sma dlm apps?

Baru2 ni ada jumpa doktor, scan utk kli pertama. Confused bila doktor kata usia kandungan msh 5 minggu tp dkt apps dh msuk 6 minggu. Selalunya kita ikut yg mana? Sbb nk buat buku pink nnt.#SeriusTanya #firstmom

2 Các câu trả lời

Saya memang mcm ni walaupun period saya regular memang setiap kali scan akan kurang seminggu. Tapi lari seminggu dua tu takpe. Sebab scan tu ukur ikut ukuran baby. Bila nak buka buku pink biasanya kk akan scan lagi sekali. Sbb kk tetap ikut ukuran yg mereka scan. Tapi kk akan rujuk jugak yg kita scan kat klinik.

kalau period regular, ikut tarikh LMP. kalau tak regular, ikut scan.