cek gigi

Kalo mengadung memang wajib cek gigi kee tanya jee

24 Các câu trả lời

Ooooo,sy baru tau jgak pasal check gg ni..sy dah 5 bulan pregnant tp x pernah nak check gg lagi..nurse/doktor pun xde ckp psl hal tu..tp 4 5 hari ni gg ada rasa sakit,sampai pening kepala d buat ny..gg yg sakit tu gg yg pecah sekian lama dulu😅..

5y trước

Sama la.. Nak masuk 6 bln ni doc xbgtau pn suh cek gg..

Memang kne cek at least sekali. Klo gg ad problem doc akan bg date utk next app sekian2 pulak. Lgpun dkt buku pink ade bhgn pemeriksaan gigi yg dental kne cop. Mase mule2 bukak buku pink tu nurse kk dh inform awal2.. nnt pergi cek gg ye. 😊

nurse xde bgtau pun, tp masa pegi check up siang td ade la doktor bahagian gigi pggil, check gigi,isi kad untuk periksa gigi...dh nk smpai due dh baru nk check,huhu...gigi ok je, die just suh dtg pas 6 bulan bersalin,dtg cuci gigi je...😊

Yup. Sebab nk tampal dulu mana yg berlubang...sebab gigi tak leh cabit masa mengandung. Sebab masa mengandung perubahan horman n pengurangan kalsium menyebabkan gigi ibu cepat rosak...so kene cek.

Masa anak first lupa nak check. Mmg nurse kk ada bgtau suruh check. Anak kedua ni harap2 tak lupa la. Asal dtg klinik je ramai yg nk check gigi. Huhu

Memang kena check . Lepas jmpe doc , kena jumpe doc gigi pulak untuk check . And setiap bulan kena check ☺️

5y trước

awk bila2 free awk pgi trus bwk buku pink tu ke klinik gg 😉

Masa awl kndungan kena cek.. tkot nti da ujg2 gg ada mslh or apa.. sbb time tu kena lebih klsium..

Better pi cek, lgpn free utk ibu preg, mk sure bawa bku pink utk cop. Btter p mse 2nd trimester.

Saya masa ngandung hritu takde plak check gigi wlaupun gigi tak secantik sesihat mana.

Masa buka buku pink terus g cek gg skli..nurse suruh..so,pergi je laa..🤭😅