Yang mana satu paling sukar bagi anda ketika hamil?

Kalau ikutkan semua ni sangat mencabar lagi-lagi untuk ibu yang pertama kali hamil. Komen sikit di bawah yang mana satu ibu-ibu rasa paling mencabar sepanjang kehamilan? 🤰🏻

Yang mana satu paling sukar bagi anda ketika hamil?
80 Các câu trả lời

semua diats kecuali berat.. so far berat ok.. sakit bdn dn sakit kaki tu pengalaman sy lain mcm.. dia jdi mcm seliuh.. yes more to sakit saraf.. mula2 sakit pinggang x boleh gerak,terpksa baring.. muntah sediakn mangkuk kat sebelh.. lama2 hilang dlm 2w..tahan sakit dekat 2w.. lps tu tiba2 sakit tulang punggung belah kanan.. jln terenjut2..😪.. tu dekat 3w sakitnya.. so dlm masa 3 bln sy rasa sakit dua2 tu.. sy guna bag ais dn sapu minyak klinik bg.. lama juga nk hilang.. nasib suami byk membantu masa trimester 1..dan ank2 juga🥰

mual & pedih ulu hati pakej sakit belakang. mual time alahan tu dapat nak bayangkan kesukaran dia. semua benda wangi sedap jadi busuk 😂. pedih ulu hati tu memang pedih la sampai tak tau nak duduk cemana sebab rasa sakit yakmat. baring tak boleh, tunduk depan belakang tak boleh, mengiring kiri kanan tak boleh. seksanya nak hilang berjam jam pula tu. sekali dia datang dah tau mau bersengkang mata la menahan baru boleh tidur.

3rd trimester, sakit celah kangkang..tp masih boleh tahan sbb baru 33weeks. Sy 1st baby. Alhamdulillah lain2 sy xde rasa..cuma masa 1st trimester mual sy biasa2 je boleh tahan, xdela truk sgt. Xtau la nnt bila dh masuk 34weeks ke atas. Semoga dipermudahkn & diberi kesihatan yg baik utk sume mommy2.

saya boleh tahan semua sakit kecuali dah masuk 38w2d sakit sangat bawah perut. memang saya baring hampir 24 jam. lebih buat kerja. jadi sakit belakang. lama berdiri pulak kang, kaki jadi bengkak. mati kutu nak buat apa 😆

saya semua tu pernah ada rasa..belom tercampur sakit celah kangkang tu lgi..sakit sngt.tak dpt nk berjln nk buat kja sikit²,sbb sakit yang teramat kuat.😊tpi tak kisah lh janji dlm bby sihat sahaja.🤰

2y trước

doktr ckp sbb nk merengang kn pelviks kita pon bole jugk..tpi klu kpla bby dh ke bawah dh masuk laluan lagi sakit.. celah kangkang..saya start usia kandungan 27weeks sakit sngt celah kangkang.. skrg dh 36weeks 4days g kuat sbb bby kpla dah drop btul..sakit kuat tak tahan..sbb bby dh tak lama lagi nk klur..tu yng sakit..ank pertama saya dulu..tak ada sakit celah kangkang..cuma menghidap sakit pinggang je..

semua trimester mmg ada cabaran yg tersendiri dan tiada yg mudah sepanjang 9 bulan lepas itu perjalanan bayi sehingga mereka membesar menjadi independant .. mmg sukar bg ibubapa tp segalanye sgt indah

masa awal trimester dah kena pedih ulu hati,sakit sgt smpai nak mkn apapun ble muntah blik,skg da 34w pedih ulu hati dtg blik,x sng nak tdur mlm...seksanya..klu boleh,nak cepat beranak...

masa ngndung smua ok smua yg d atas tu tak perna rasa perasaan pon mcm tak ngndung lngsung biasa ja tpi bila bersalin tu 3 hri d wad 3 kali induce bru la c baby gurl kluar😂

bagi saya, sejak mengandung ni barang kat tangan asyik nak jatuh je 😅 makin besar perut makin mencabar nak ambik barang2 yg jatuh tu 😌

Baru pregnant 7 week. Tapi sekarang saya tgh alami simptom cepat penat. Lesu yg teramat bila kat rumah. Bila kat office elok je cergas 😆