Fasa Paling Sukar Buat Anda

😖 Antara pilihan di bawah, yang mana satu Mommies rasakan yang paling sukar dan mencabar?

Fasa Paling Sukar Buat Anda
145 Các câu trả lời

A, sukar tidur, tdur terganggu, sakit tumit, punggung rsa cramp, plus air susu bocor msa msuk kandungan 8 bulan, B, 3 kli push bby trus kluar, berat bby 2.12kg kcik sbb bby pramatang, tpi doktor kata normal jnji 2kg Keatas, bersalin tu tak tau nk ckp senang ya jga nak ckp susah ya jga, tpi part contraction jngan main lh, mengalahkn masa meneran bby, C, first agak susah sbb bby blum pndai BF tmbahan susu bengkak sbb bby kena tahan nursery 6 hri, cara sya tak Bgi dia bengkak smpai keras batu tu, sya urut² perah guna tangan skjap, agak lembut bru sya pump, blik je bby trus Bgi susu badan, even dia tak pndai sya ajar dia sbb msa kt nursery nurse Bgi dia susu botol jdi dia agak susah nk hisap puting badan, hri² ajar skrng dh OK, D, Bgi dia tdur kdang senang kdang susah, tpi kebnyakkn senanglh, time dia bngun n tdur smua dh set jdi memang tau lh jam dia tu.. ☺️🤗

semua saya rasa sendiri. nanti 2022 sy akan mlahirkan anak kedua. suami sy tak dapat teman sbb area sna zon merah. sy tak dpt bayangkan di saat sy mlahirkan macamana anak pertama sy siapa yg jga dia biar pun ada mak bapa tapi diri sndiri lebih yakin bila kita yg buat pantang pun sy tak tahu macamana ada yg tlong jaga kah. seblum ni pantang suami yg jaga masak cuci kain.

I experienced stillbirth at 39 weeks. So if u think this 4 choices are nightmare for you. Try experiencing pregnancies and lost the child in full term. I already accepting the truth. I only wants to say here is that enjoy every moment. Its not as bad as it seem...

3y trước

This is true .

Bg sy semua mencabar tapi tidurkan anak tu agak paling mencabar untuk 2nd baby. Yg sulung alhamdulillah sng tidur tp adik dia..tidur nak berkepit je..4 bulan tidur dkt lengan ni nasib tak berketak lengan mak ni nak oiii😂

sakit contraction was the worst😅😅yg lain alhamdulillah bearable...even skit beranak pun still tak menyakitkan mcm contraction😅😅mnyusu n tidurkan anak tu very calm moment for me sbb boleh rest sekali🥰🥰

Bersalin...tpi tu lah keistimewaan yg da pd org perempuan ni...bersalin mmg sakit tpi tetap nk jgk tambah ank...Rasa sakit tu sekejab ja...keluar seketul si comel tu..yg sakit td pn hilang😄

mengandung kali ni penat dia kdg tak bole bwk bcg..kena byk kawal emosi sebb ank pertama oku jdi kena kawal marah emosi dan kena byk bersabar mengandung kali ni..

A. Paling sush nak hadap alahan selama 9bln 😂. Biasa klu dmm pn cpt2 cri ubt sbb x ske sakit. Tp ni sakit lembik cne pn kne teruskn brtahan 😂

Fasa anak dah start boleh makan. Bila orang lain tak boleh terima cara kita train anak kena tebalkan telinga dengar komen yg x sedap didengar 🤭

semuanya sy enjoy.....beruntung sbnrnya jd ibu ni... bkn semua org ada rezeki... so just enjoy your pregncy journey.... moment....