Fasa-Fasa Parenting Yang Mencabar

Antara 5 parts di bawah, mana yang anda rasa paling mencabar dalam kehidupan anda? Cer komen sikit kan bawah.

Fasa-Fasa Parenting Yang Mencabar
36 Các câu trả lời

paling mcabar bagi saya of course B , tambah 1st trim, rasa surrender betul bila kena alahan teruk. hari2x nges kt laki ckp tak mampu nak hadap, time lena pun sakit kepala teruk, fobia betul bila ingat balik. 😖. tapi yg kedua mcabar C, time dlm pantang, asal tgh malam sampai ke subuh si anak soleh tuh bjaga tamau lena, duk myusu, kitanya mgantuk, jenis kuat tidur ,tapi nasib time pantang ja, habis pantang elok lena awal. 😬 .

berdasarkan pengalaman sy yg czer ni mencabar bila nk bg susu sbb perut kena tindih gn bby kn, wlwpn alas bantal sakit juga.. pergi klinik pn seksa, jln Malaysia ni dhlaa bnyk lubang, smpai nangis gak lh, hilang suara sbb tahan sakit.. nk bangun katil pn seksa, suami klw ada blh lh bantu. sakit pn lama bkn mcm org yg bersalin normal, kita czer bertahun rasa sakitnya.. nk buat aktiviti lasak pn dh x blh.. bnyk perbezaan dlu dan skrg.

Sy nk mgandung pn ssh.. bila dah mgandung alahan smpai 4 bulan.. 2 bnde ni dah sgt mcabar bg sy.. tp sy bole hadap lg.. yg paling mcabar moment bersalin tu wlupn kali ni utk ank kdua tp sakitnya bersalin tu xbole nk dgambarkan dgn kata2.. sakit tu terubat bila tgk c kecik yg kt kandung 9 bln.. dah 25 hari my nb baby ❤️

Time mengandung mmg menguji sbb start dari awl smpai baby keluar dr perut baru hilang alahan.dh mcm kain buruk sbb xbermaya…ke dua pula bersalin sbbnya tiba2 mlm tu xblh nk bernafas n pergi hospital doctor suruh proceed emergency czer..mmg tawakal je time tu n dah jadi trauma.snpai skrg ase tkt utk pregnant lg

bagi saya semua mencabar , tapi bila tengok anak dah makin membesar kekadang rindu nak lalui semua ni balik .. and benda benda ni semua jadi kenangan paling manis yang saya takkan lupa and saya rasa sangat bersyukur pada yang maha esa di atas pemberian yang tak ternilai ni .

Sejujurnya pam.. mengandung wlau trimester 1 agak mencabar tp pade sy msih biase². Alhamdulillah sy pn aktif spnjg kehamilan jadi semuanya baik². Tapi nak pam susu mencabar.. dgn anak yg tak kenal nipple. Stress susu sikit.. rase mcm gagal jd ibu yg baik.

bgi saya semuanya sangat mencabr.sy muda lg sy mngdung ank ke-dua hritu xlarat .sy nk bernafas rse sempit je.xprnh rse MCM tu sy mngdung ank pertama.C pn agk mencabar jgk nk mnyusu ank Sy pernh kne rengat brsalin ank kedua.D plk.kne jahit lg qgk mencabar jgk bg sy.😄

pada saya pam susu paling mencabar. kalau terlajak tidur, atau tak ikut masa pam, auto bengkak susu. kadang malam ngantuk sangat dah, tapi kena kosong kan dulu susu untuk selesa tidur. bangun tidur mesti bengkak 🥲🥲 rasa macam nak cari ubat stop susu je

alhamdulillah semuanya tak susah☺️sekarang saya cuma menyusu anak je❤️syukur allah mudahkan urusan semua di atas🤲🏻walaupun saya masih muda tapi saya mampu jalani semua di atas ❤️

Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan bersalin sy, tp part mencabar sy adalah c. berjaga malam dan seterusnya part membesarkan anak2 mmg paling paling mencabar.