kaki baby lurus

kaki baby lurus umur brpa ye? mil sy asik ckp sbb tk bedung kaki tk lurus lg. padahal dh bgtau kaki bby mmg bengkok nnt lurus sndri.bukan sbb tk bedung. tujuan bedung lain. stress betul dgn mil ada je tk kena. umur bby sy dah 6bln. brpa ye umur kaki dia strt lurus?

11 Các câu trả lời

sama macam mil Sy, dri ank lahir smpaila 4 - 5 bulan tnye knpe DTG RMH Dy xpakai bedung. laki aku bgtaula Dy xnk brbedung sbb ank ak rimas n panas. eh Dy ckp mana ade baby panas. Dy kcik lg tu Dy xrasa la panas2 ni.. aku cam bengang kejap tau tak. eh org dewasa jeke rasa panas2 ? bdk2 kecik takkan takde deria rasa langsung ?!Dy ingat ank aku ni anak patung ke ape??? .. laki aku ni cm tunggul ape yg mk Dy ckp Dy ikut je xbantah langsung okey. nyirap pulak aku.. Dahla prgi RMH mk mertua dy xprnh psg kipas kuat2 . plg kuat kipas no 1 😭😭😭😭 stress aku haaa..berpeluh2 bdn anak aku blh dy Kate anak ak takde prsaan panas . ank ak jenis kalau dy panas dy xleh tido xsrnok nk main. dy xbg ank ak makan pakai tangan suruh ank ak makan pakai sudu. ank ak Dy xsuka makan pakai sudu . Dy lebih suka pakai tgn. 😭😭 sbbtu ak bersyukur sgt sbb duduk asing dgn mertua .. sbb dye suka kontrol hidup akuw dgn anak aku 😭😭😭

8mo trước

ank sy dr sahkan ade edzema sis 😭😭😭. tiap² hari kena sapu krim pelembab. kalau xsapu ank sy akan cederaka diri dia sendiri . dia akan pergi dekat dinding² dia pergi garu blkg dia . sampai berdarah2 . sy rasa sedig sgt xsnggup nk tgk ank sy cmtu .. xtau cmne dy dpt edzema tp sy rse sbbkan cuaca panas melampau .. bdn ank sy jd kering je..

7 org ank 6 org ank semua Jenis x suke berbedung..klau bedung pun kejap2 tercabut.bedung cume nk bg bb tido x terkejut bkn utk luruskan kaki..sbb klau bedung ketat kt kaki tu cara y salah..alhamdulillah ank2 sume dah besar kecuali bb skrg y 4 bln ni..jln sume ok xde y ngengkang.klau ada masalah pd ank..masa checkup bulanan tu misi dah bgtau..n mommy pun blh tye pndapat misi..klau ada y x ok dieorg akn refer doc

Sama la kita sis. Mil jnis bnyk 'tegur' bab pakaian ank. Naik kete x pakai baju tebal dia bising sejuk aircond. Kluar masa tghari dia suh pakaikn topi. Klu kluar x pakai stoking dia bising masuk angin. Ank meragam sbb nak tido dia ckp baju x sesuai, ank rimas. So klu blk rumah mil kne standby bnyk baju baby senang nak tukar ikut perubahan cuaca 😆. hihi...

Haah mil ke fil kee sama jee waktu anak pertama mcm tu la sebab anak pertama memang tak suka bedung lagi2 dia ada masalah bila panas, cepat naik ruam, ni anak dah 1 tahun 3 bulan kaki bru dpt, bila jalan kaki macam menggeletar mcm tuu, ttbe fil cakap ni tak bedung lah sebb tu jadi mcm nii, rasa nak menjawab jee kang dosa lak,

8mo trước

ni kalau tgk baby kena dukung kaki M-shape ni apaa lah dikata ekk

baby kecil tu memang tulang pun lembut lagi. nanti dia dah mula merangkak, otot dia akan makin kuat dan pegang tulang dia betul2. jangan risau, tak ada kaitan dengan bedung tak bedung pun. kalau bedung sampai kaki jadi lurus tu sebenarnya bahaya. boleh baca tentang hip dysplasia.

nanti dia start berjalan, inshallah okay. sy pun macam awak jugak ada je tak kena dengan mil. last2 sy buat taktau je apa dia cakap, kadang ye kan je sebab malas nak argue.

Cuba tanya dia balik, xkan dia xtau pengalaman penah ada baby? Haha

“Mak sy tak bedung sy masa baby. Elok je haa”

nanti dia dh mula menapak, lurus la kaki bby tu

dah mula jalan nnt elok lah kaki tu