Pesanan untuk Ibu BF dalam kereta

Hi ibu2 TAP. Saya nak share apa Yang suami saya ceritakan/pesan untuk rakan2 Yang breastfeed dalam kereta. Sebenarnya, suami saya ni Pemandu kenderaan Berat(lori/bas). Acap kali dah Dia Ternampak benda ni. Harini baru Dia bagi saya pesanan untuk ingatkan ibu2 lain Terutama Yang breastfeed Anak dalam kereta. Pemandu kenderaan Berat ni, kadang2 Ter pusing Kiri kanan waktu drive atau Berhenti, jadi untuk Ibu walaupun dalam kereta Sila la Pakai nursing cover. Kadang tingkap tak bertinted walaupun tinted ada yg boleh tembus ke dalam jgk. Banyak kali Dia Ternampak benda ni. Bukan la suami saya ni gatal ke ap. Cuma Dia pun ada isteri yg breastfeed jgk. Dia Malu/segan Bila ternampak n terpikir Malu sbg seorg suami/ayah aurat bini ternampak. Harap ibu2 Jgn Terkesan dgn post saya. Lagi2 nak Balik kampung hadap Jam ni

10 Các câu trả lời

Terima kasih untuk peringatan. Memang sentiasa berjaga jaga, plus anak dah besar ya Allah menyelak je kerja dia walaupun dah pakai nursing cover. 😂 Setiap kali bf je, mesti tanya husb, okay kan tak nampak apa apa kan 😂 Dia pun selalu tengok kan.

sye epmom and guna wearable pump, time nk bukak dlm kereta tetap guna nursing cover even kereta mmg tinted depan belakang. bukan apa kekdg ade certain org ni mata dia lutsinar. nampak sajeeee.

kreta sy tinted 100% bhgian blkg..bhgian depan tinted 70%.. kalau nk bf mmg kne g belakang. suami tak bagi kt depan😆 trima kasih untuk peringatan

benar puan🤗 suami sy selalu tegur sy suruh tutup jgn selak luas.. kdng org yg kenderaan tinggi atau motor blh nmpk kita..

Ye betul tu. Kdg org ingat xde yg nampk tp kendwraan besar ni boleh nmpkkn..

alhamdulillah suami sllu alert kan bab2 ni

👍🏻🫶🏻

tq atas pesanan :)

bgs pesanan ni

👍