Anak prangnancy anak no 2 skrg.

Ibu² dekat luar sana kalau bersalin anak no 2..MCM mna ya boleh kongsi sikit tak dngn saya..kalau anak no 2..mksd saya bby nak klur tu sama tak Mcm anak fast..mksd saya tu..orang ckp anak fast susah sikit nk klur..tapi kalau anak yang no 2 plk MCM mna ya..lgi mudah dari anak fast ke atau MCM mna..ibu² siapa sini dah bersalin anak no 2..boleh kongsi tak dngn saya mcm mna proses ibu² bersalin yng no 2.

12 Các câu trả lời

berbeza.. anak first teratur nak melayan contraction. anak second huru hara sikit masa dlm labour room. dedua induce sebab diabetic patient dan dedua experienced yg berbeza. anak first induce drip. xde rasa beranak/berak. just rasa sakit je konpius bila doc dgn nurse suruh teran sebab xrasa nak berak. Anak second ni 😂😂😂😂😂 pukul 8 pagi dgn 2.15 ptang masuk induce ubat. sakit dh skala 5 tapi jalan 3/4cm je 😂skala 5 tu pon paling tinggi 😂😢pkul 7 masuk labour room dengan apple kat tgn sambil mengunyah takut perut masuk angin karang 😂7.20 settle buang air kencing dengan pecah ketuban. start tu contraction xbagi chance nak bernafas ye. sampai sedut gas pon xberfungsi 😂 pastu rasa nak terberak 😭 adoii time nak beranak lah rasa nak berak.. panggil nurse, nurse xlayan.. aku dh xtahan. berak je la.. sekali keluar mcm benda kelabu bersalut darah. cuak namampus, panggil doc suruh tgk.. doc kata xde ape. pastu second wave nak berak dtg 😂 doc nak check jalan tapi xjadi sebab kepala baby dah nak keluar allahu 🤣 rupanya rasa berak tu nak beranak 🤣😂🤣😂 mana la tahu.. pastu mneran la.. 7.40 dah kuar wkwkkwkkwwkwkkw. cepat sangat 😂🤣 cuak..chaos..koyak kecik sangat2. rezeki saya 🥺 sebab tgh pantang ni pon ada sikit kekuatan nak handle 2 org anak 😂🤣 jnji jgn angkat bontot ye 🤣😂 nasib kalini dia tekan2 tempat kecing tu..kalau masuk tiub..mahu kena terajang 😂🤣

saya anak pertama, mudah proses bersalinnya , layan contraction dekat rumah dalam 6jam then ttbe keluar darah terus pergi hospital, sejam camtu bersalin. anak kedua ni yang lama sikit hihi , kene tahan ward semalaman, pecah ketuban baru bersalin . lepas pecah ketuban tu mmg sakit sangat2 😂 , so far semuanya baik2 je

2y trước

skrng saya dh 37minggu dh..huhh...doa kn saya..🤭😅

Setiap anak lain2 pengalaman nya .. sya dah 4 anak nak masok ke 6(no 5 ectopic) semua nya lain2 cara 😂 just standby je sebarang kemungkinan dan prepare brg siap2 tu je ..

no 2 senang jugak lah walaupun kena induce masa 38 minggu. tak lebih 7jam dh bersalin. pecah ketuban sendiri,dlm sejam belon jatuh,pastu dh bersalin. mudah. Alhamdulillah

Semua org xkan sama.. Anak first saya senang je keluar anak second lagi la senang xda sakit xda apa kena czer tp saya czer mcm org xkena czer.. Sakit tu memg kurang...

saya bersalin anak no2...mudah ja tapi anak no2 kuning tinggi...alhamdulillah dia dah okey dan badan dia ya allah kecil badan maknya dari anak🤭

alhamdulillah...pengalaman saya anak no 2 pling senang. tk sbr nk kluar. 😂 sakit contraction rasa kjp je. mmg dipermudhkn

saya dua2 ceazer.. yang ketiga ni pun wajib ceaser jgak.. takdak rezeki beranak normal.. janji anak sihat.. 😘

2y trước

anak pertama saya dulu doktor terlalu memaksa saya untuk beranak normal, masukkan ubat 3 kali tak da bukaan, sampailah saya terkena jangkitan kuman dan demam.. lepas sy demam tu doktor check bukaan dan dia tipu kata dah buka 2cm, padahal dah sampai lr, mmg doktor geleng kepala sebab xda bukaan lgsg.. jadi mereka nak delay lagi 5 jam.. saya dah tak sedap hati, sbb anak tak tenang dalam perut sampai berpusing2 gelisah dalam perut sampai senak paru2 sy, saya dan suami minta bedah, doktor bantah, pastu suami saya telefon minta kebenaran dari ketua pengarah hospital utk proceed ceazer. memang anak dah biru sebab lemas, kena buat cpr dan selamat.. doktor pakar datang dan minta maaf lepas tu sbb kecuaian mereka , anak sy hampir mati .. jadi pengajaran disini ialah, kalau rasa gerakan anak luarbiasa jangan berlengah utk minta ceazer.. takut nyawa anak melayang sbb nak ikut prosedur hospital.

Sy ank kedua mudah,,tp selepas bersalin tu payah skit,,kna sambung tube kencing dn kuning ank tinggi,,

ank sy no 2 paling snng kluar dan tk sakit sngt maybe sy ad pengalaman dan laluan pon dh ada ...